Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο με μικρό τζίρο

Αρνείται τον γενναίο βηματισμό η αγορά, συμβαδίζοντας με την υποτονικότητα που επικρατεί στα περισσότερα διεθνή χρηματιστήρια. Προσελκύει ενδιαφέρον η ΔΕΗ. Υπερτερούν οι αγοραστές σε Eurobank, Motor Oil. Πίεση στον ΟΤΕ. Χαμηλή αξία συναλλαγών.

Διστακτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο με μικρό τζίρο

Συνεχής εναλλαγή αγοραστών-πωλητών στα ευρωπαϊκά, με τους short να έχουν πάρει το πλεονέκτημα από τους long στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Μεταξύ 912,98-919,74 μονάδων η διακύμανση για τον Γενικό Δείκτη, με οριακά θετικό πρόσημο για τον τραπεζικό και οριακά αρνητικό για τα blue chips.

Επιφυλακτικοί στην πλειονότητά τους βραχυπρόθεσμοι παίκτες και επενδυτές, με ενδεικτικό τον περιορισμένο τζίρο. Συγκριτικά λιγότερος με τη χθεσινή συνεδρίαση αλλά και τον μέσο όρο εβδομάδας.

Από την αρχή της συνεδρίασης, η εστίαση στράφηκε προς τη μετοχή της ΔΕΗ, με εμφανείς τις εντολές από την πλευρά traders και όσων προσβλέπουν στις εξελίξεις του διαγωνισμού για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ.

Τα τελευταία νέα από το έτερο ενεργειακό «μέτωπο» (της ΔΕΠΑ Υποδομών) δίνουν -θεωρητικά- προβάδισμα στους αγοραστές και όσους προεξοφλούν πως ο (ελάχιστος) στόχος του 1,5 δισ. θα υπερκαλυφθεί.

Προσέγγιση που ωστόσο μένει να επιβεβαιωθεί (και) στην πράξη.

Στα 10,04-10,26 οι εντολές στον τίτλο της Επιχείρησης, με την τάση ανοδική αλλά και με δύο διαστήματα ρευστοποιήσεων.

Ωστόσο, εδώ και μία ώρα έχει ενεργοποιηθεί εντολή πώλησης στον ΟΤΕ -για λογαριασμό ξένου επενδυτικού χαρτοφυλακίου-, με την τιμή να διορθώνει έως τα 15,89 ευρώ. Το μείον 1,60% για τον «βαρύ» Οργανισμό έχει ως συνέπεια τη διόρθωση του FTSE25 έως τις 2.190,82 μονάδες.

Σε Eurobank, Motor Oil, Viohalco, ElvalHalcor, ΑΔΜΗΕ υπερτερούν οι αγοραστές, πλην όμως οι πωλητές με μικρές εντολές πιέζουν λίγο χαμηλότερα τις τιμές.

Ανάλογη εικόνα και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, με τους πωλητές να πλεονεκτούν στις 8 από τις 20 μετοχές του δείκτη. Πλαστικά Θράκης σε νέα υψηλά (8,50) αλλά και με ΕΛΤΟΝ, Intracom, Quest, Papoutsanis, Fourlis να ξεχωρίζουν.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v