Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελαφρύ πλεονέκτημα για τους πωλητές στο Χρηματιστήριο

Με το βλέμμα στις ανακοινώσεις της ΕΚΤ οι εγχώριοι αλλά και οι διεθνείς επενδυτές. Ρευστοποιήσεις στην Coca Cola αλλά και αγορές σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ. Ανοδικά τα Πλαστικά Θράκης, μετά τα οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου.

Ελαφρύ πλεονέκτημα για τους πωλητές στο Χρηματιστήριο

Διορθώνουν τα ευρωπαϊκά, χαμηλότερα των 900 μονάδων το Χρηματιστήριο Αθηνών. Ρευστοποιήσεις αλλά με μέτρο και εμφανή την επιφυλακτικότητα και στα δύο στρατόπεδα «πωλητών vs αγοραστών» από Φρανκφούρτη, Παρίσι, μέχρι Αθήνα. Ελεγχόμενες πωλήσεις/πιέσεις λόγω Fed, αγορών της Ασίας αλλά και συγκρατημένη στάση εν αναμονή των αποφάσεων της ΕΚΤ.

Στη Φρανκφούρτη, οι πωλητές ξεκίνησαν με πλεονέκτημα, ωστόσο στη συνέχεια ενεργοποιήθηκαν οι αγοραστές, από τα επίπεδα των 15.455 μονάδων για τον DAX, με τις απώλειες να περιορίζονται σταδιακά. Το αρχικό μείον 0,85% ήταν νωρίτερα 0,65%, σε μία συνεδρίαση που εκ προοιμίου ήταν γνωστό πως θα χαρακτηριζόταν (και) από αυξημένη μεταβλητότητα.

Οριακές διακυμάνσεις στην αγορά ευρω-ομολόγων, με λίγο πιο αρνητική την εικόνα των χωρών του Νότου.
Με πωλήσεις ξεκίνησε η συνεδρίαση και στο χρηματιστήριό μας, πλην όμως η διόρθωση για τον Γενικό Δείκτη προς τις 897 μονάδες πραγματοποιήθηκε με συναλλαγές αξίας 4,9 εκατ.

Σε Jumbo, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, Πειραιώς και Πλαστικά Θράκης η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα, σε Εθνική, Mytilineos, Coca Cola, Intracom, OTE, συμπληρώνοντας τη 10άδα.

Εισαγόμενες -από Λονδίνο- πιέσεις στην Coca Cola/hbc, με το μείον 3,35% της δεύτερης «βαρύτερης» εισηγμένης του χρηματιστηρίου να πιέζει τον FTSE25 έως τις 2.154 μονάδες. Ωστόσο, αντισταθμιστικά λειτουργούν με αγορές οι Jumbo, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Lamda Development, OTE, Viohalco κ.α., με τους αγοραστές να γίνονται τολμηρότεροι, σταδιακά, μετά τις 11:00. Αποτέλεσμα η μείωση των απωλειών στο 0,25% με τον ΟΤΕ στα 16,05 ευρώ, την Jumbo στα 13,29 (1,61%), τη ΔΕΗ στα 9,835 ευρώ.

Βελτιωμένη και η σχέση ανοδικών/πτωτικών καθώς νωρίτερα (*) ήταν στις 43/34, με σημαντική παρουσία mid caps όπως Intracom, Quest, Πλαστικά Θράκης, Autohellas, Papoutsanis, Πλαίσιο κ.ά.

(*) στις 11:15 με τζίρο στα 6,57 εκατ., με ένα πακέτο για 2.100.000 μτχ. της Eurobank στο 0,83, συνολικής αξίας 1,74 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v