Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Απνοια» με ελάχιστο τζίρο στο Χρηματιστήριο

Δεν «συγκινεί» τους αγοραστές ούτε η ανακοίνωση του ΑΕΠ ούτε η ανάλυση της JP Morgan. Οριακές απώλειες για τον ΓΔ, μικρές απώλειες για τράπεζες, σε θετικό έδαφος η Πειραιώς. Κινητικότητα στον κλάδο πληροφορικής.

«Απνοια» με ελάχιστο τζίρο στο Χρηματιστήριο

Σε αναμονή των ανακοινώσεων Λαγκάρντ τα ευρωπαϊκά, δεν έδειξαν να αντιδρούν traders και επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την ανακοίνωση της θεαματικής αύξησης του ΑΕΠ, κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Πλήρης... αταραξία τόσο επενδυτικά όσο συναλλακτικά, με την αγορά να μη βγάζει το παραμικρό αντανακλαστικό στο 16,2% που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ. Μέγεθος που σχετίζεται με την προσέγγιση της JP Morgan, πως η ελληνική είναι η φθηνότερη αγορά μετοχών στην Ευρώπη.

Παγερά αδιάφοροι οι ενεργοί επενδυτές, οι θεσμικοί διαχειριστές, με συνέπεια για τον ΓΔ να συνεχιστεί η οριακή αρνητική διακύμανση, με τον τραπεζικό κλάδο να παραμένει στα επίπεδα των 570-575 μονάδων, τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση με μέτριες συναλλαγές και το όποιο ενδιαφέρον να περιορίζεται σε επιμέρους περιπτώσεις εισηγμένων.

Αλλωστε τα μόλις 16 εκατ. τζίρου (*) είναι ενδεικτικά της στάσης αποχής της πλειονότητας ξένων χαρτοφυλακίων και «ισχυρών χεριών», που δεν δείχνουν να συγκινούνται από αφορμές όπως λ.χ. της ΕΛΣΤΑΤ ή του αμερικανικού επενδυτικού οίκου.

Ετσι η «αλλαγή χεριών» για το 8,9% του μ.κ. της Qual ήταν από τις ελάχιστες εξελίξεις που σχολιάστηκαν στα χρηματιστηριακά γραφεία. Στο 0,234 ευρώ/μετοχή η μεταβίβαση του πακέτου, με το εν λόγω placement να επιβεβαιώνει τη δυναμική που έχει εδώ και 14 μήνες ο ευρύτερος κλάδος της πληροφορικής/εφαρμογών λογισμικού.

Στο 0,318 με 17,34% η μετοχή της Qual, στο 1,56 (3,31%) της Ιλυδας, στα 14,20 (2,35%) της Performance, με τον κλαδικό δείκτη μακράν σε απόδοση από τους άλλους.

Στην έβδομη θέση -βάσει συναλλαγών- η μετοχή, με Jumbo, Mytilineos, Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank, OTE να προηγούνται.

Στα 16,01-16,22 ευρώ οι εντολές για τη μετοχή του Οργανισμού, στα 15,89-16 της Mytilineos, στα 13,07-13,20 της Jumbo.

Mε πωλητές σε ΟΠΑΠ (13,08), ΔΕΗ (10,08), Eurobank (0,8466), με αγοραστές Motor Oil (13,62), Viohalco (4,605), Lamda Development (8,025).

Βελτιωμένη η εικόνα στα mid caps, με Cenergy, Ευρωπαϊκή Πίστη, Πλαστικά Θράκης

*Στις 45/60 η σχέση ανοδικών - πτωτικών μετοχών. 

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v