Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διεκδικεί ξανά τις 900 μονάδες το Χρηματιστήριο

Ρότα για να κλείσει την εβδομάδα πάνω από το όριο των 900 μονάδεων βάζει η εγχώρια αγορά, μετά τo «μη tapering» της ΕΚΤ. Δεύτερη σερί συνεδρίαση εισαγόμενων πιέσεων στην Coca Cola. Θέσεις long σε τράπεζες και blue chips, όπως ΔΕΗ, Mytilineos, Lamda, ΟΤΕ.

Διεκδικεί ξανά τις 900 μονάδες το Χρηματιστήριο

Νηνεμία στις ευρωπαϊκές αγορές, νέα προσπάθεια για επαναφορά πάνω από τις 900 μονάδες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Καλύτερη και σθεναρότερη των εκτιμήσεων η στάση της Κριστίν Λαγκάρντ, με την επικεφαλής να οριοθετεί την κατάσταση στις ορθές διαστάσεις της, κάτι που αποτυπώνεται -ήδη- κατ' αρχάς στις «αγορές χρέους» κυρίως των χωρών του Ευρωνότου.

Στο 0,759% το ελληνικό 10ετές, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει, κατ' αρχάς βραχυπρόθεσμα. Τακτική της ΕΚΤ που διευκολύνει -τα μέγιστα- και την ελληνική πλευρά σε χρονικό ορίζοντα πέραν και του Μαρτίου 2022.

Στα της συνεδρίασης, με την άνεση Φρανκφούρτης, Παρισιού, Μιλάνου, οι πρώτες εντολές στο σύστημα ήταν από την πλευρά των αγοραστών.

Επιφυλακτικές μεν, αλλά με έκδηλη την ανακούφιση, με τον σηματωρό-τραπεζικό κλάδο να διαγράφει αντίστροφη διακύμανση από την πτωτική (σε εβδομαδιαία) που είχε διαμορφωθεί.

Στην περιοχή των 565 μονάδων ο Δείκτης Τραπεζών, με μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα σε μετοχές των Πειραιώς (1,364), Alpha Bank (1,1635), Εθνικής (2,527).

Δεύτερη σερί συνεδρίαση εισαγόμενων -από Λονδίνο- πωλήσεων/πιέσεων στη μετοχή της Coca Cola/hbc, κυρίως λόγω της αναμενόμενης απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Δεύτερος «βαρύτερος» όμιλος -μετά τον ΟΤΕ- και το -2,32% στα 29,08 ευρώ πιέζει τον FTSE25, που κυμαίνεται πέριξ των 2.170 μονάδων.

Από τη μία πλευρά -των short- η Coca Cola/hbc, από την άλλη -των long- οι τραπεζικές αλλά και τα blue chips των ΔΕΗ, Mytilineos, Lamda Development, OTE, Jumbo κ.α., με ενδεικτικό το ότι για 5 από τις μετοχές του δείκτη υπερτερούν οι πωλητές.

Εκτός από την Coca Cola/hbc με πωλήσεις και σε Aegean (5,21), Sarantis (8,86), ΟΠΑΠ (13,02), ΑΔΜΗΕ (2,525).

Επίσης η σχέση 60/21 ανοδικών/πτωτικών με ικανοποιητική επάνοδο αγοραστών και σε mid&small caps.
Για τίτλους των Elinoil, Attica Bank, Avax, Τζιρακιάν, MIG, Intrakat, Phoenix Vega Mezz, Τεχνική Ολυμπιακή κ.α.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v