Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με τράπεζες πάνω από τις 900 το Χρηματιστήριο

Στις μετοχές των τραπεζών επικεντρώνονται οι αγοραστές, με τον κλάδο να αντιδρά υψηλότερα και την Πειραιώς να υπεραποδίδει. Πιέσεις για Coca Cola, ξεχωρίζουν ανοδικά Ελλάκτωρ, Intralot. Τα σινιάλα για τις τράπεζες.

Με τράπεζες πάνω από τις 900 το Χρηματιστήριο

Σε θετικό έδαφος ευρωπαϊκά και Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η αποσαφήνιση των προθέσεων της ΕΚΤ αίρει ένα σημαντικό μέρος των επιφυλάξεων για την πολιτική της Φρανκφούρτης, εξέλιξη που αποτυπώνεται ψύχραιμα στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

Από Φρανκφούρτη, με τον DAX στις 15.688 (0,48%), μέχρι την Αθήνα, με τους αγοραστές να έχουν το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης. Με διακυμάνσεις η διαμόρφωση για τον Γενικό Δείκτη στο εύρος μεταξύ 897,27 έως 903,98 μονάδων, με την περιοχή των 897 μονάδων να δοκιμάζεται και επιβεβαιώνεται για τρίτη φορά ως στήριξη.

Σταθερά μέτριος ο τζίρος, ένδειξη πως οι χθεσινές ανακοινώσεις θα χρειαστούν λίγο χρόνο μέχρις ότου «τιμολογηθούν» με ανοιχτό το ενδεχόμενο εισροών από τα μέσα και μετά Σεπτεμβρίου.

Κλάδος-σηματωρός των εξελίξεων στο «μέτωπο» ομολόγων-επιτοκίων ο τραπεζικός, ήταν ο πιο ευάλωτος τις προηγούμενες συνεδριάσεις και δη από την αρχή της εβδομάδας, με πωλήσεις, κυρίως, από εγχώρια χαρτοφυλάκια.

Πλέον, ένας λόγος που θα μπορούσε να ενεργοποιήσει περισσότερες πωλήσεις εκλείπει, γεγονός που αποτυπώνεται -ήδη- σε μία πρώτη αντίδραση για τον κλάδο.

Στην περιοχή των 565 μονάδων, για τον ΔΤΡ στόχος παραμένει η -κατ' ελάχιστον- υπέρβαση των 580 μονάδων, με τον Ηλία Ζαχαράκη να «μετρά» τα σημαντικά τεχνικά σημεία.

Το πιθανότερο να μας απασχολήσουν τα άνω όρια, από την επόμενη εβδομάδα.

Σε Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα, με τις Jumbo, OTE, Mytilineos να ακολουθούν.

Με αγοραστές και στις 4 τραπεζικές μετοχές, με μεικτές τάσεις για τα blue chips.

Πέριξ των 2.170-2.175 μονάδων ο δείκτης της «μεγάλης κεφαλαιοποίησης», με τον ΟΤΕ στα 16,24 (1,34%), την Jumbo στα 13,23 (0,23%) και μικρό προβάδισμα πωλητών στη μετοχή της Mytilineos, στα 15,65 (-0,25%).

Στις 60/54 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με μεγαλύτερη ανοδική αντίδραση για τον τίτλο της Intralot. Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, το 18,81% στο 0,60 ευρώ.

Με ποσοστό μεγαλύτερο του 5% οι τίτλοι των Attica Bank, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Frigoglass, MIG, Intracom, ElvalHalcor κ.α.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v