Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικό το ξεκίνημα στο Χρηματιστήριο

Σε αρνητικό έδαφος ο ΓΔ στο άνοιγμα. Το ούριο κλίμα στις αγορές μετά την άνοδο στη Wall Street καλείται να αξιοποιήσει και το ΧΑ. «Κλειδί» η κίνηση των τραπεζικών μετοχών, όπου παρατηρούνται εισροές, αλλά και ο τίτλος της ΔΕΗ. Πού εστιάζουν οι επενδυτές.

Πτωτικό το ξεκίνημα στο Χρηματιστήριο

Επέστρεψαν οι αγοραστές στη Wall Street, μεικτές τάσεις -νωρίτερα- στις αγορές της Ασίας,
και στην Ευρώπη η συνεδρίαση ξεκινά, με τους αγοραστές να έχουν μικρό πλεονέκτημα.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η συνεδρίαση, με τη ΔΕΗ να μονοπωλεί το ενδιαφέρον, ρευστότητα και αυξημένες βραχυπρόθεσμες κινήσεις, ξεκινά από τις 905,37 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη.

Με συναλλαγές και τζίρο αυξημένους, ενδεικτικά το 1,02 εκατ. τμχ. που πραγματοποιήθηκαν στον τίτλο της Επιχείρησης και σε εύρος 10,42-10,84, με τελική τιμή στα 10,50 ευρώ.

Σε ΟΤΕ, Mytilineos, Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank, ΟΠΑΠ, Motor Oil και Εθνική επίσης σημαντική συναλλακτική δραστηριότητα, με τον FTSE25 στις 2.179,06 (0,50%) και τον Δείκτη Τραπεζών στις 566,90 (0,52%).

Με μικρό προβάδισμα μεν οι αγοραστές -μετά από μία εβδομάδα ελέγχου της αγοράς από τους πωλητές-, πλην όμως η χθεσινή συνεδρίαση δεν θεωρείται απολύτως ενδεικτική, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Το αυξημένο trading στη ΔΕΗ, οι υψηλές υπεραξίες που καταγράφονται σε διάστημα μόλις λίγων ημερών, συνεκτιμώντας δε το πώς ενεργούν πολλοί θεσμικοί διαχειριστές, καθιστά επίφοβη την αντίδραση της Δευτέρας.

Σε κυρίως 2 παραμέτρους εστιάζεται η προσοχή των αναλυτών όσον αφορά στη βραχυπρόθεσμη προσέγγιση της αγοράς -σήμερα/αύριο-, στο κατά πόσον θα συνεχιστούν οι περιορισμένες αλλά σταθερές εισροές σε τραπεζικές μετοχές και από τη στάση των θεσμικών.

Και για μεν τον τραπεζικό κλάδο οι αγοραστές διατηρούν το προβάδισμα, έχοντας με το μέρος τους και την Τεχνική Ανάλυση, για τη δε ΔΕΗ μένει να φανεί εάν αποδόσεις 5% σε διάστημα 1-3 συνεδριάσεων θα μπορούσαν να δελεάσουν τους διαχειριστές να «κλειδώσουν» κέρδη. Παράλληλα και όσους είχαν λάβει θέσεις από χαμηλότερες τιμές, καθαρά προεξοφλητικά και σε ορίζοντα 2-3 συνεδριάσεων.

Μετοχές-κλειδιά ο ΟΤΕ, με πωλητές -χθες- έως τα 16,10 ευρώ, η Viohalco, με τον όμιλο να εμφανίζεται -συνολικά- επιθετικός, η Πειραιώς από τις τραπεζικές, λόγω της επικείμενης -την Παρασκευή- αναβάθμισης στους διεθνείς δείκτες (FTSE).

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v