Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ΔΕΗ δίνει... τάση στο Χρηματιστήριο

Με κέρδη της τάξης του 8% η μετοχή της Επιχείρησης, μετά τις εξελίξεις με τον ΔΕΔΔΗΕ, οδηγεί τον ΓΔ προς τη ζώνη των 910 μονάδων. Πιέσεις για τη μετοχή της Coca Cola και ήπιες μεταβολές για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Η ΔΕΗ δίνει... τάση στο Χρηματιστήριο

Ανοδικά τα ευρωπαϊκά, με «τάση» από τη ΔΕΗ οι αγοραστές οδηγούν υψηλότερα το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Ελέω ΔΕΔΔΗΕ οι εξελίξεις (και) στο επενδυτικό/χρηματιστηριακό πεδίο, καθώς τόσο το τίμημα όσο οι συνέργειες -ευρύτερα- για τον κλάδο σε χρονικό ορίζοντα δημιουργούν προϋποθέσεις μόχλευσης.

Αποτέλεσμα, η ενεργοποίηση εντολών κυρίως στη μετοχή της ΔΕΗ και δευτερευόντως σε αυτή του ΑΔΜΗΕ, με χρηματιστηριακούς παράγοντες να εκτιμούν πως μετά την προσφορά-έκπληξη των Αυστραλών αλλάζουν τα δεδομένα (και) όσον αφορά στις αποτιμήσεις. ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ αλλά και συγκριτικά για τον ενεργειακό κλάδο ευρύτερα. Εως τα 10,84 ευρώ για τη μετοχή της ΔΕΗ με αγοραστές από την προσυνεδρίαση αλλά και ευκαιρίες μερικής κατοχύρωσης σημαντικών υπεραξιών από επενδυτές, οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί από χαμηλότερα επίπεδα τιμών. Εύλογα το θέμα μονοπωλεί το ενδιαφέρον, αποτελεί θέμα συζήτησης και -επιτέλους- δίνει το έναυσμα για να... αφυπνισθεί -λίγο- το εν υπνώσει χρηματιστήριό μας.

Νέα υψηλά, λοιπόν, για τον τίτλο της ΔΕΗ με συναλλαγές 420.000 τμχ. (στις 10:55), με αυξημένη μεταβλητότητα και εμφανές ενδοσυνεδριακό trading. Στα 2,60 (2,77%) η μετοχή του ΑΔΜΗΕ. Και έως τις 910 μονάδες, νωρίτερα, για τον Γενικό Δείκτη, με Mytilineos, OTE, ΑΔΜΗΕ και Alpha Bank, ΟΠΑΠ, Εθνική, Πλαστικά Θράκης, Lamda, ElvalHalcor, Eurobank, Motor Oil κ.α. να ακολουθούν.

Στα 29,98 με νέες -αλλά μικρότερες- απώλειες για τη μετοχή της Coca Cola/hbc, εν μέρει... φρενάροντας τον FTSE25 στις 2.180 μονάδες. Στην περιοχή των 565 μονάδων, ο Δείκτης Τραπεζών, με περιορισμένης έκτασης ρευστοποιήσεις σε Alpha Βank, Eurobank, Πειραιώς. Στα 2,53 οριακά με αγοραστές η Εθνική.

Πωλήσεις, μετά τα υψηλά της Παρασκευής, στον τίτλο του ΟΤΕ (16,27), επίσης με πωλήσεις στα 9,47 η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Στις 52/26 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 87 μετοχές χωρίς μεταβολή. Και με τη... μερίδα του λέοντος συναλλαγών/τζίρου στη μετοχή της ΔΕΗ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v