Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανευρες κινήσεις στο Χρηματιστήριο

Οριακές απώλειες για τον ΓΔ, με χαρακτηριστικό της συνεδρίασης την καθίζηση του τζίρου. Σε ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Alpha επιχειρούν οι αγοραστές, ξεχωρίζει η ElvalHalcor, πιέσεις για Jumbo και OTE. Κινητικότητα στα mid caps, σε νέα υψηλά η Epsilon Net.

Ανευρες κινήσεις στο Χρηματιστήριο

Στο γνώριμο ρυθμό των τελευταίων ημερών οι αγορές, με τα ευρωπαϊκά σε θετικό έδαφος και με το Χρηματιστήριο Αθηνών στα "αβαθή" λίγο χαμηλότερα των 900 μονάδων.

Το απογοητευτικό της σημερινής σε σχέση με την χθεσινή συνεδρίαση η δραματική μείωση συναλλαγών/τζίρου, καθώς νωρίτερα (*) περιοριζόταν στο ήμισυ του αντίστοχιου διαστήματος.

Σε στενό εύρος (τι πρωτότυπο) μόλις 6 μονάδων, για τον Γενικό Δείκτη και με μία από τις λίγες ενθαρρυντικές ενδείξεις την επιβεβαίωση των 890 μονάδων. Οπως έχει αναφερθεί, ένα τρίτο σερί "κλείσιμο" για τον ΓΔ πάνω από τις 880/885 μονάδες ενισχύει την ευρύτερη περιοχή ως στήριξη/ενδεχομένως σε σημείο αναφοράς για τη συνέχεια. Λεπτομέρειες ωστόσο, καθώς η ουσία δεν αλλάζει εδώ και μέρες, εβδομάδες.

Σε ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Alpha Bank η επικέντρωση των αγοραστών, σε Jumbo, OTE των πωλητών.

Αλλά με εντολές σε λίγο υψηλότερες/χαμηλότερες τιμές όπως και για τους τίτλους των Mytilineos, Autohellas, Viohalco, Πλαστικά Θράκης επίσης με αγοραστές και των ΤΙΤΑΝ, Eurobank με πωλητές.

Εικόνα... επιτόπιου βάδην και σήμερα, με τον τραπεζικό κλάδο σε συντήρηση δυνάμεων και εμφανή -προσώρας- αδυναμία προσέγγισης (πολύ δε περισσότερο) των 580 μονάδων.

Παρ' όλα αυτά το μεθοδικό μάζεμα στα χαμηλά συνεχίζεται διακριτικά.

Στην περιοχή των 2.156 μονάδων ο FTSE25, με ζητούμενη τη διασφάλιση των 2.150 μονάδων (ομοίως για τρίτη σερί συνεδρίαση) με μεικτές τάσεις για τους τίτλους του δείκτη.

Μεγαλύτερη άνοδος για την ElvalHalcor στο 1,972 (3,03%).

Ικανοποιητική εικόνα για τα mid caps, με προσπάθεια επαναφοράς για Intracom, Πλαστικά Θράκης, Πλαίσιο, BriQ κ.α.

Αλλη μία, πολλοστή, συνεδρίαση με εκπροσώπηση της πληροφορικής, με την Epsilon Net θεαματικά σε νέα ιστορικά υψηλά. Στα 14,40 με 10,07% και αποτίμηση -πλέον- να πλησιάζει τα 200 εκατ. ευρώ. Nasdaq... γίναμε.
Στις 59/47 η σχέση ανοδικών/πτωτικών. Στα 17,2 εκατ. η αξία συναλλαγών στις 14:05.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v