Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα αναμέτρηση αγοραστών - πωλητών στο Χρηματιστήριο

Εχασε τα πρωινά κέρδη του ο Γενικός Δείκτης, που υποχωρεί προς τις 890 μονάδες. Βγαίνει αντίδραση στις τραπεζικές μετοχές, ποια blue chips ξεχωρίζουν. Κινητικότητα και στα mid caps. Επιβεβαίωση των στηρίξεων, τι δείχνει η τεχνική ανάλυση.

Νέα αναμέτρηση αγοραστών - πωλητών στο Χρηματιστήριο

Στις 891 μονάδες με οριακές απώλειες ο Γενικός Δείκτης, χάνοντας τα πρωινά κέρδη που τον έφερναν πιο κοντά σε ανακατάληψη των 900 μονάδων. 

Νωρίτερα, το Euro2day.gr μετέδιδε: 

Επιχείρηση επαναφοράς μετά τη χθεσινή διόρθωση. Σε εξέλιξη προσπάθεια των αγοραστών να επανακάμψουν, με την προσοχή να παραμένει μεν στις εξελίξεις που «τρέχουν» με την κινεζική Evergrande, κυρίως όμως στη διήμερη συνεδρίαση της Fed. Σήμερα-αύριο η νέα συνεδρίαση των μελών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, με τις αγορές να έχουν εξοικειωθεί -ήδη- με την προοπτική σταδιακής μείωσης του ρυθμού αγοράς ομολόγων.

Από την προσυνεδρίαση είχαμε εστιάσει στο premium των futures του S&P500, με τη long τάση να διευκολύνει τους αγοραστές από Φρανκφούρτη, Παρίσι, με τελευταία την Αθήνα.

Οντως επιφυλακτικές οι κινήσεις -κυρίως- των βραχυπρόθεσμων, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς την ώρα που ο DAX αντιδρούσε προς τις 15.301 (1,15%), ο Γενικός Δείκτης προσέγγιζε -και πάλι- την περιοχή των 900 μονάδων.

Με προσεκτικές εντολές, τόσο από πωλητές όσο από αγοραστές, με ενδεικτικά τα 5,4 εκατ. ευρώ που είχαν πραγματοποιηθεί στα πρώτα 30' της συνεδρίασης.

Σε μετοχές των Eurobank, ΔΕΗ, Alpha Bank, Εθνικής, Mytilineos, Aegean, ΟΠΑΠ, Autohellas, Motor Oil, OTE, Τέρνα Ενεργειακή, η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα.

Το πιθανότερο στη συνέχεια της συνεδρίασης να ισχυροποιηθεί ή εξασθενήσει η προσπάθεια των αγοραστών, ανάλογα και με την εικόνα των διεθνών αγορών, ωστόσο οι πρώτες ενδείξεις μάς παραπέμπουν σε επιβεβαίωση της περιοχής των 880 μονάδων, ως στήριξη/σημείο αναφοράς.

Προφανώς και μένει να φανεί στη συνέχεια, κατ' αρχάς της συνεδρίασης αλλά και στις συνεδριάσεις που ακολουθούν (μέχρι και την Παρασκευή), για να έχει αποσαφηνισθεί η εικόνα/τάση.

Προσώρας, κρατάμε και την επιβεβαίωση των 2.150 μονάδων ως σημείο αναφοράς για τον FTSE25.

Κλάδος-κλειδί, λόγω βαρύτητας στάθμισης, ο τραπεζικός, καθώς είχε την ισχυρότερη διόρθωση χθες Δευτέρα και σήμερα βγαίνει αντίδραση προς τις 565 μονάδες. Ισχνή, συντηρητική απαιτείται -κατ' ελάχιστον- υπέρβαση των 580 μονάδων και «φίλτρο» 2-3 συνεδριάσεων (με τιμές κλεισίματος).

Στο 0,84 (0,24%) η μετοχή της Eurobank, στο 1,138 (1,61%) της Alpha Βank.

Από τα blue chips, στα 9,775 (0,72%) η ΔΕΗ, στα 15,40 (0,92%) ο Mytilineos, στα 5,24 (1,95%) η Aegean με αυξημένες συναλλαγές.

Οπως και η Motor Oil στα 13,36 (0,84%), η Jumbo στα 13,86 (0,53%), η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στα 9,20 (0,55%).

Εμφανής η επιφυλακτικότητα στην πρώτη ώρα της συνεδρίασης, με ικανοποιητική όμως τη -μέχρι τώρα- αλλαγή συσχετισμών καθώς για 66 μετοχές υπερτερούσαν οι αγοραστές έναντι 21 με απώλειες.

Profile, Attica Bank, Intracom, AVAX, Fourlis, Πλαστικά Θράκης, Ικτίνος, Ευρωπαϊκή Πίστη από τις μετοχές του FTMidCap με θετικό πρόσημο.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v