Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με πλεονέκτημα ξανά οι πωλητές στο Χρηματιστήριο

Οριακή πτώση για τον Γενικό Δείκτη, που αδυνατεί να παρακολουθήσει την ανοδική φορά των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών. Στη ζώνη των 8 ευρώ κινείται η μετοχή της ΔΕΗ, επιμένουν οι πωλητές στη ΓΕΚ Τέρνα.

Με πλεονέκτημα ξανά οι πωλητές στο Χρηματιστήριο

Προσπάθεια ανασύνταξης των αγοραστών, μετά τη χθεσινή επέλαση των πωλητών. Επαναφορά για τον DAX υψηλότερα των 15.400 μονάδων αλλά με την τάση να παραμένει πτωτική (2,78%) σε διάστημα μηνός.

Στο «πράσινο» τα futures στη Wall Street, μετά τη χθεσινή διόρθωση, ενώ υπέρ των αγοραστών λειτουργεί η είδηση πως η Evergrande εισέπραξε (κατ' αρχάς) 1,5 δισ. από πώληση περιουσιακών στοιχείων της. Από τη μέχρι τώρα πορεία των αγορών, τον Σεπτέμβριο, η μεταβλητότητα, απόρροια και του κλεισίματος βιβλίων ξένων επενδυτών (αύριο Πέμπτη), λογικά θα συνεχιστεί και σήμερα-αύριο. Και από Παρασκευή, βλέπουμε τα σημεία εκκίνησης των αγορών για τον Οκτώβριο. Σε αυτό το διεθνές περιβάλλον, στο Χρηματιστήριο Αθηνών αρκούν περιορισμένης έκτασης πωλήσεις από έναν μέτριο ξένο ή ισχυρό εγχώριο διαχειριστή για να «βουτήξουν» χαμηλότερα δείκτες, μετοχές.

Από τις 859,85 μονάδες οι πρώτες εντολές για τον Γενικό Δείκτη, ισχνή αντίδραση έως τις 863,88 και διολίσθηση στις 860,85 μονάδες, στα πρώτα 30' της συνεδρίασης. Με συναλλαγές αξίας 4,8 εκατ. ευρώ, επικεντρωμένες σε Εθνική, Alpha Bank, Mytilineos, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, αλλά και Πλαστικά Θράκης, Intracom, ένδειξη πως η προσπάθεια ανασύνταξης εκτείνεται και πέραν των μετοχών του FTSE25.

Ανοδική αντίδραση για τη μετοχή της Coca Cola, στα 28,40 ευρώ, ακολουθώντας τη ροή εντολών στον τίτλο της Coca Cola/HBC στο Λονδίνο. Η χθεσινή ισχυρή διόρθωση ήταν συνέπεια (κυρίως) της «βουτιάς» της μετοχής του FTSE100. Στις 2.080 μονάδες ο FTSE25 αλλά μόνο με επαναφορά άνω των 2.100 θα μπορούσε να γίνει λόγος για κάτι πέραν μίας καθαρά τεχνικής μορφής κίνηση.

Στα 15,65 (0,58%) η μετοχή του ΟΤΕ, στα 13 (-0,08%) του ΟΠΑΠ και στα 8,04 (-0,25%) της ΔΕΗ. Μετοχή επικαιρότητας η ΔΕΗ, με πωλήσεις/αγορές νωρίτερα έως τα 7,98, με την αγορά να θεωρεί τα 8 ευρώ ως σημείο αναφοράς για τη συνέχεια. Θυμίζω, στις 19 Οκτωβρίου η έκτακτη γ.σ., όπου θα γίνουμε σοφότεροι για τους βασικούς όρους της ΑΜΚ.

Στα 8,70 (-1,25%) η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, σε αναμονή ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων, όπως και στη Lamda Development, στα 7,29 (0,14%).

Μεικτές τάσεις σε μετοχές του FTMidCap με πωλητές σε Πλαστικά Θράκης, ΚΡΙ-ΚΡΙ, Intracom, με αγοραστές σε AVAX, Intrakat, Autohellas και με τους πρώτους να υπερτερούν σε 42 μετοχές (με διόρθωση) έναντι 29 (με άνοδο).

Ασθενής η αντίδραση, με σταθερές πωλήσεις σε μετοχές των δεικτών, που λόγω υπεραπόδοσης (σε διαστήματα 3μήνου-9μήνου) αποτελούν τις κυρίως επιλογές των ρευστοποιήσεων.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v