Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια αντίδρασης στο Χρηματιστήριο

Σε θετικό έδαφος πέρασε ο Γενικός Δείκτης, «ακουμπώντας» νωρίτερα σε σημαντικές στηρίξεις. Αγοραστές στα χαμηλά σε Coca Cola, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Mytilineos. Σταθεροποιητικά οι τράπεζες. «Ανάδυση» και για τον FT Mid Cap.

Προσπάθεια αντίδρασης στο Χρηματιστήριο

Ανοδικά τα ευρωπαϊκά, με το βλέμμα (και) στη Νέα Υόρκη.

Νέα προσπάθεια αντίδρασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αρχίζει και έχει μερικό αποτέλεσμα, με τον Γενικό Δείκτη να περνά σε θετικό έδαφος, λίγο μετά τις 13:35.

Είχε προηγηθεί ακόμη ένας πτωτικός γύρος, έως τις 854,86 μονάδες, απ' όπου και ενεργοποιήθηκαν συντονισμένα αγοραστές.

Ηταν, ίσως, η πρώτη φορά τις τελευταίες συνεδριάσεις που υπήρξε μία πιο προσεκτική κίνηση από την πλευρά των αγοραστών, πετυχαίνοντας -σε πρώτη φάση και προσώρας- στην ανάσχεση της διόρθωσης στα, κατά γενική εκτίμηση, σημαντικά επίπεδα στηρίξεων. Δεδομένου ότι η ευρύτερη περιοχή αφορά στη μηνιαία εικόνα για τον Γενικό Δείκτη, συνεκτιμώντας δε ότι ενδεχόμενη διάτρησή της θα καθιστούσε ευκολότερο το έργο των πωλητών για πίεση της αγοράς προς τις 830 (και χαμηλότερα).

Με συναλλαγές αξίας -περίπου- 5,5-6 εκατ. ευρώ η αναστροφή της τάσης, με αγορές σε συγκεκριμένα δεικτοβαρή χαρτιά, κυρίως blue chips-σηματωρούς, που το τελευταίο διάστημα ταλαιπωρούνταν συστηματικά.

Στις 2.084, περί τις 20 μονάδες πάνω από το χαμηλό ημέρας, για τον FTSE25, ανάκαμψη που αποδίδεται κυρίως στο «γύρισμα» της Mytilineos στα 14,15 (από τα 13,60), του ΟΤΕ στα 15,90 (από τα 15,56) και δευτερευόντως των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (8,92), Τέρνα Ενεργειακή (11,34), με βοήθειες από Coca Cola (28,40), Viohalco (4,32), Lamda Development (7,33) κ.α.

Σχεδόν ταυτόχρονη η ανάδυση για τον FTMidCap στις 1.413 από τις 1.394,57 μονάδες, μετά από μεθοδικό περιορισμό των αρχικά μεγαλύτερων απωλειών (Intracom, Πλαστικά Θράκης), το ανοδικό «γύρισμα» (Intrakat) και τη θετική φορά μετοχών όπως λ.χ. Autohellas, AVAX, Cenergy, Τεχνική Ολυμπιακή.

Βελτιωμένη και η εικόνα για το ευρύτερο μέρος της αγοράς, με 35 μετοχές -πλέον- με αγορές έναντι 62 με πωλήσεις.

Μία πρώτη, κατ' αρχάς ένδειξη που ναι μεν είναι καλοδεχούμενη από τους long, χωρίς όμως να αρκεί, εάν δεν επιβεβαιωθεί σε «κλείσιμο» Σεπτεμβρίου, δηλαδή στις 17:16 αύριο Πέμπτη.

Στα 25,8 εκατ. η αξία συναλλαγών, νωρίτερα, στις 14:10.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v