Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες λεπτές ισορροπίες στο Χρηματιστήριο

Μεικτές τάσεις στην εγχώρια αγορά, με μικρό πλεονέκτημα των πωλητών, καθώς είναι εμφανείς οι εντολές προκειμένου να κατοχυρωθεί μέρος αποδόσεων. Κινήσεις από «ισχυρά χέρια». Αυξημένες συναλλαγές στην Intracom, μετά το deal για Intrasoft.

Νέες λεπτές ισορροπίες στο Χρηματιστήριο

Επιφυλακτικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά, σταθεροποιητικά στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Τελευταία συνεδρίαση μίας εβδομάδας που τα είχε όλα -προϊδεάζοντας για τη συνέχεια του Οκτωβρίου-, με πωλητές και αγοραστές να κάνουν διαδοχικά ταμείο. Αυξημένη μεταβλητότητα με οδηγό τη Νέα Υόρκη και τις διεθνείς αγορές να ακολουθούν.

Με εντολές από την πλευρά των αγοραστών στα πρώτα 5'-10', αλλά με εναλλαγή μετά τις 10:45, με συνέπεια, για τον Γενικό Δείκτη, το αρχικό των 891,42 να διορθωθεί σε 886,94 μονάδες. Ενεργοποιώντας σχεδόν αντανακλαστικά τα πρώτα stop losses για τους βραχυπρόθεσμους.

Από τα κύρια θέματα σχολιασμού στα χρηματιστηριακά γραφεία η ανακοίνωση της συμφωνίας για την πώληση της Intrasoft, με την αξία της συναλλαγής στα 235 εκατ. να δίνει αφορμή για συζήτηση ως προς το ενδεχόμενο επόμενων ενεργειών από τη διοίκηση του ομίλου.

Εύλογα με αυξημένες συναλλαγές για τη μετοχή της Intracom, τρίτη στη σχετική κατάταξη, με ΟΤΕ, Alpha Bank να παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα και Εθνική, Πειραιώς, Intrakat, Eurobank, Mytilineos, Lamda Development, Cenergy, Motor Oil, ΔΕΗ να ακολουθούν.

Μεικτές τάσεις, με μικρό πλεονέκτημα των πωλητών, καθώς είναι εμφανείς οι εντολές προκειμένου να κατοχυρωθεί μέρος (ή το σύνολο) αποδόσεων.

Με προσυμφωνημένες συναλλαγές στα πρώτα 30' σε μετοχές των ΟΤΕ και Εθνική, ο τζίρος ξεπέρασε τα 5 εκατ. στις 11:05. Πακέτα στον ΟΤΕ για 110.000 τμχ. στα 16,04 και στην Εθνική για 275.000 τμχ. στα 2,48 ευρώ.
Στις 563,11 (0,29%) ο ΔΤΡ, με αγοραστές σε Alpha Βank (1,1285), Εθνική (2,535), Eurobank (0,843).
Στην περιοχή των 2.145 μονάδων για τον FTSE25, με αγορές σε «βαριά» χαρτιά των ΔΕΗ (8,86), ΕΛΠΕ (5,93), αλλά και ElvalHalcor (1,894), EXAE (3,66).

Ωστόσο η προσφορά απόλυτα ελεγχόμενη και διαχειρίσιμη -ως προς την απορρόφησή της-, ενισχύει την εκτίμηση πως «ισχυρά χέρια» επιδιώκουν τη διαμόρφωση θέσεων σε αυτά τα επίπεδα τιμών (σε εβδομαδιαίο μέσο όρο).

Ισοπαλία μεταξύ πωλητών (σε 37 μετοχές ) και αγοραστών (σε 36) και 91 μετοχές χωρίς μεταβολή.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v