Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Θετικά σινιάλα για τη συνεδρίαση

Ανοδος στο ξεκίνημα για τον Γενικό Δείκτη. Η βελτίωση του κλίματος στις αγορές μετά την... ανατροπή στη Wall, σε συνδυασμό με τις «άμυνες» που βγήκαν χθες, δημιουργούν προσδοκίες. Τα σενάρια για «χτίσιμο θέσεων» και ο... αστερίσκος.

Χρηματιστήριο: Θετικά σινιάλα για τη συνεδρίαση

Ολική ανατροπή στη Wall Street, με τις εξελίξεις στα διάφορα ανοιχτά μέτωπα να επιβάλλουν
φρενήρη ρυθμό στις κινήσεις των traders.

Επανάκτηση πλέον των 460 μονάδων για τον Dow Jones, επαναφορά για τον S&P500 προς τις 4.365 μονάδες. Στον ρυθμό της Νέας Υόρκης, τα χρηματιστήρια της Ασίας ακολούθησαν με ανοδικά κλεισίματα.

Στην Ευρώπη, ήταν το Χρηματιστήριο Αθηνών που προείδε την ανατροπή στη Νέα Υόρκη και μετά από μία ομολογουμένως αξιοπρόσεκτη διαφοροποίηση απ' άλλα χρηματιστήρια, έδειξε -συγκριτικά πάντα- καλύτερη εικόνα.

Ενδεικτικό το -1,46% του DAX (στις 14.973,33 μονάδες) έναντι του -0,65% του ΓΔ (στις 876,37 μονάδες). Συνεδρίαση και με συναλλαγές (18,954 εκατ. τμχ.) και τζίρο (64,928 εκατ. ευρώ) και πειστικό μείγμα από την πλευρά των long (OTE, Motor Oil, ΔΕΗ, ElvalHalcor, Aegean, ΕΥΔΑΠ, Sarantis), με «μάζεμα» μεγάλου μέρους της προσφοράς από χαμηλότερες τιμές σε Jumbo, Mytilineos, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΙΤΑΝ, ΟΠΑΠ κ.α.

Ενδείξεις πως τα «ισχυρά χέρια» δεν ήθελαν τιμές αγοράς χαμηλότερα των 870 μονάδων (ΓΔ).

Επίσης προς το -συγκριτικά- καλύτερο είναι η στάση «ισχυρών χεριών» και στη συνεδρίαση της Τρίτης, εν μέρει της Δευτέρας, δίνοντας την εντύπωση πως πέριξ των τρεχουσών τιμών «χτίζονται» θέσεις. Τόσο σε blue chips και τραπεζικά χαρτιά όσο και σε επιλεγμένα mid caps, καθώς καιρό τώρα στη μεσαία κεφαλαιοποίηση επιχειρηματικές εξελίξεις, οικονομικά αποτελέσματα, συνέργειες έχουν δημιουργήσει ένα φιλοεπενδυτικό περιβάλλον με πολλές δόσεις intraday/trading. Θετικό αυτό, καθώς «ανοίγει» την αγορά και πέραν των συνήθων επιλογών των funds, ελκύοντας (κυρίως) εγχώρια επενδυτικά σχήματα, βασικούς μετόχους, επαγγελματίες του χώρου.

Με ενθαρρυντικές προϋποθέσεις -για τους long- το ξεκίνημα της συνεδρίασης, με λίγη προσοχή ωστόσο στα πρώτα 15'-30', στην περίπτωση που βραχυπρόθεσμοι επιδιώξουν να κατοχυρώσουν θέσεις τους αγορασμένες Δευτέρα-Τετάρτη.

Πρακτικά, για σήμερα μένει να φανεί εάν οι άμυνες που βγήκαν -χθες-, ξαφνιάζοντας ευχάριστα και τους αισιόδοξους, θα μπορούσε να αναπτυχθούν, προσεκτικά, σε επίθεση προς τις 885 μονάδες κατ' αρχάς.

Με blue chips σε ενδεχόμενη αντίδραση -για τον FTSE25- πέραν των 2.130 μονάδων και τραπεζικές -για τον ΔΤΡ- υψηλότερα των 560 μονάδων, τουλάχιστον.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v