Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ισορροπεί πέριξ των 890 μονάδων

Οριακές απώλειες για τον Γενικό Δείκτη, με ένδεια τζίρου, ξαφνική εμφάνιση ισχυρού πωλητή και την Ελλάκτωρ να αναδεικνύεται σε αρνητικό πρωταγωνιστή, με απώλειες σχεδόν 10%. Ανοδος για Coca Cola και επιλεγμένα mid caps.

Χρηματιστήριο: Ισορροπεί πέριξ των 890 μονάδων

Αλλαγή σκηνικού στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους πωλητές να οδηγούν το Χρηματιστήριο Αθηνών σε οριακά αρνητικό πρόσημο.

Κόντρα στο θετικό πρόσημο για τον DAX στη Φρανκφούρτη, το ανάλογο για τα futures στη Νέα Υόρκη η ενεργοποίηση λίγο μετά τις 14:45 ισχυρού πωλητή σε 3-4 δεικτοβαρή χαρτιά, φέρνει τον Γενικό Δείκτη προς τις 888, περί τις 9 μονάδες από το «τοπικό υψηλό» των 11:50-12:00.

Σταδιακή η ρευστοποίηση μέρους θέσεων σε Alpha Bank, OTE, Jumbo, Εθνική, πιέζει τον μεν Δείκτη Τραπεζών στις 558 (από τις 566,53), τον δε FTSE25 στις 2.149,28 (από τις 2.168,69 μονάδες).

Αυτά λίγο νωρίτερα, με την αξία συναλλαγών να μην έχει ξεπεράσει -ακόμη (*)- τα 20 εκατ. ευρώ, καθώς ο αρχικά ταχύτερος ρυθμός ροής εντολών στην αρχή της ημέρας επιβραδύνθηκε αισθητά στη συνέχεια.

Πρακτικά, για ακόμη μία -πολλοστή- συνεδρίαση ούτε υπερβάλλουσα προσφορά βγαίνει αλλά ούτε και σημαντική ζήτηση υπάρχει, με τον τζίρο να επιστρέφει στα μέτρια μεγέθη της Δευτέρας. Στα 37 εκατ. προχθές, στα 49 χθες, σταθερά χαμηλότερα του μέσου όρου των 59 εκατ. (της προηγούμενης εβδομάδας), είναι προφανής η αδράνεια αρκετών επενδυτών. Οπως και η για ακόμη μία εβδομάδα αδυναμία προσέλκυσης νέων επενδυτών/ρευστότητας όπως αυτή αποτυπώνεται στον τζίρο των 55 εκατ. -κατά μέσο όρο, από τα τέλη Αυγούστου.

Σε ΟΠΑΠ, Jumbo, Alpha Βank, OTE, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΛΠΕ, Mytilineos, ΔΕΗ, Εθνική και ΕΛΛΑΚΤΩΡ η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα, με Eurobank, Motor Oil, Lamda Development, ΑΔΜΗΕ, Coca Cola/hbc, Πειραιώς, Intracom, Τέρνα Ενεργειακή να ακολουθούν.

Υποτονικό κλίμα, με τον FTSE25 να έχει δώσει -από χθες- ένα κατ' αρχάς σήμα long, που ωστόσο χρειάζεται ένα «κλείσιμο» σήμερα-αύριο πάνω από τις 2.139 μονάδες.

Στις 2.175 μονάδες, περιοχή make or break, αν και σε αγορά με τόσο χαμηλούς τζίρους απαιτείται επιβεβαίωση (ή όχι) περισσότερων των 3 συνεδριάσεων.

Στις 56/59 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με αρνητικό πρωταγωνιστή τη μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Σήμερα με απώλειες 9,68% στο 1,40, μετά το χθεσινό εντυπωσιακό 16,54% στο 1,55 ευρώ.

Μεγαλύτερη άνοδος για τίτλους των ΑΝΕΚ, MIG, Ιλυδα, ΒΙΟΤΕΡ, Attica Bank, Frigoglass, Τζιρακιάν κ.α. σε μία κατά τ' άλλα άνευρη συνεδρίαση.

(*) στις 15:20

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v