Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθώνουν τράπεζες και ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο

Πτώση για τον Γενικό Δείκτη, με τον FT 25 να υποχωρεί προς τις 2.200 μονάδες υπό το βάρος των πιέσεων στον τίτλο της ΔΕΗ. Εν αναμονή ανακοινώσεων από MSCI οι επενδυτές. Πιέζονται χαμηλότερα και οι τράπεζες, άνοδος για Τιτάνα.

Διορθώνουν τράπεζες και ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο

Με οριακές διακυμάνσεις τα πρώτα 45' σε κύρια ευρωπαϊκά, με πωλήσεις στη ΔΕΗ και διόρθωση
προς τις 915 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, το ξεκίνημα στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Διόρθωση με αφορμή τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Wall Street, αλλά με τα futures νωρίτερα από 0,20% υψηλότερα και τις 4.651 μονάδες για τον S&P500.

Σε αναμονή η Φρανκφούρτη, με τον DAX στις 16.068 (0,05%), με συνέχεια ρευστοποιήσεων στη μετοχή της ΔΕΗ η αρχή, στα καθ' ημάς.

Συνεδρίαση αυξημένου ενδιαφέροντος και λόγω MSCI, με τον Γιώργο Α. Σαββάκη από νωρίς να αναλύει τα της αναθεώρησης, τα ενδεχόμενα και τα τεχνικά σημεία.

Εως τις 914,52 μονάδες ο ΓΔ, με αρκετά σημεία στήριξης έως τα πέριξ των 900 μονάδων, μένει να φανεί εάν και κατά πόσον είναι εφικτή η επιβεβαίωση των 913 μονάδων στο «κλείσιμο» της αυριανής συνεδρίασης, της Παρασκευής.

Αναμενόμενες οι πωλήσεις στη μετοχή της ΔΕΗ, κυρίως από την πλευρά των βραχυπρόθεσμων, με διακύμανση από τα 9 της αμκ στα υψηλά των 11 ευρώ -την Τρίτη- και έως τα 10 με μείον 6,54%, πριν λίγο.

Παράλληλα με την προσοχή στις όποιες αλλαγές των δεικτών MSCI, σημασία δίνεται και στα οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου. Πριν τη συνεδρίαση η ανακοίνωση από την ΤΙΤΑΝ, με τον τίτλο στα 15,08 ευρώ (0,83%). Με γνώμονα τα μεγέθη η αντίδραση της Autohellas στα 8,32 (3,74%), μετά την ανακοίνωση -χθες- ομολογουμένως θεαματικών αποτελεσμάτων.

Μετά τη συνεδρίαση, ανακοινώνουν τα Ελληνικά Πετρέλαια (στα 6 με -1,15%) ενώ αύριο -πριν τη συνεδρίαση- είναι η σειρά του ΟΤΕ.

Στα 15,19 ευρώ η μετοχή της «βαρύτερης» του χρηματιστηρίου, με τον FTSE25 στις 2.200,37 (-0,58%).

Σε ΔΕΗ η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα, με Alpha Bank, OTE, Mytilineos, Εθνική, ΟΠΑΠ να ακολουθούν.

Στις 37/31 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 96 μετοχές χωρίς μεταβολή.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v