Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναγνωριστικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο

Οριακές μεταβολές καταγράφει ο Γενικός Δείκτης, με μεικτά πρόσημα για τις τράπεζες και τζίρο σε ΟΤΕ - ΔΕΗ. Βαρίδι για την τάση η πτώση της Coca Cola. Μεικτά πρόσημα στις τράπεζες, άνοδος για ΕΛΠΕ. Ποια mid caps υπεραποδίδουν.

Αναγνωριστικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης τα ευρωπαϊκά, σε διαδικασία αναδιάταξης δυνάμεων στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με χαμηλότερη τιμή για τη μετοχή του ΟΤΕ, με πωλήσεις βραχυπρόθεσμων θέσεων για τον τίτλο της ΔΕΗ και με μεικτές εντολές αγοραστών - πωλητών, το ξεκίνημα έγινε από τις 914,13 μονάδες.

Ηπια διόρθωση, ελεγχόμενη έως τις 909,88 μονάδες, καθώς για τον ΟΤΕ οι πωλητές έφθασαν έως τα 14,91 και για τη ΔΕΗ έως τα 10,01 ευρώ, με τις δύο να καταγράφουν τις περισσότερες συναλλαγές/μεγαλύτερο τζίρο.

Χαμηλότερες τιμές όπου ενεργοποιήθηκαν εντολές αγοράς, με αποτέλεσμα την αντίδραση και διεύρυνση του περιθωρίου μεταβολής. Για τη μετοχή του Οργανισμού στα 14,91-15,08 και της Επιχείρησης μεταξύ 10,01-10,26 ευρώ, με μεγαλύτερο volatility, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει -κατ' αρχάς για σήμερα- κυρίως όμως για τη συνέχεια, με την είσοδο των νέων μετοχών και τη λήξη της σειράς Νοεμβρίου στα Παράγωγα, την Παρασκευή.

Σε ΔΕΗ, ΟΤΕ η μεγαλύτερη κινητικότητα, με Alpha Bank, Εθνική να ακολουθούν, σε αμφότερες με τους πωλητές να έχουν μικρό προβάδισμα. Στο 1,098 (-0,77%) η Alpha Βank, στα 2,606 (-0,72%) η Εθνική, με συνέπεια την περαιτέρω διόρθωση για τον κλαδικό δείκτη έως τις 584,04 μονάδες.

Προσώρας, με τους πωλητές να έχουν μικρό πλεονέκτημα, ζητούμενη είναι η επιβεβαίωση των στηρίξεων και εάν και εφόσον, βλέπουμε στη συνέχεια.

Εμφανής και σήμερα η εκπροσώπηση των mid caps με Ικτίνο, Πλαστικά Θράκης, Τζιρακιάν υψηλά στη σχετική κατάταξη (συναλλαγών/τζίρου), ενδεικτική της συνεχιζόμενης μόχλευσης σε ένα ικανό μέρος της αγοράς, πέραν των blue chips.

Στο 0,852 (2,40%) για τη μετοχή της Ικτίνος, με διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις, μετά την ολοκλήρωση της εξόδου ξένου επενδυτικού χαρτοφυλακίου.

Στα 7,49 ευρώ (-0,19%) των Πλαστικών Θράκης, με τον όμιλο να ανακοινώνει νέα σημαντική ενίσχυση οικονομικών μεγεθών.

Στα 3,22 (3,87%) της Τζιρακιάν, με εκτιμήσεις για θετικό τρίτο τρίμηνο.

Στις 47/37 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 81 μετοχές χωρίς μεταβολή.

Και 7,98 εκατ. αξία συναλλαγών, με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v