Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντικρουόμενες κινήσεις στο Χρηματιστήριο

Αντίρροπες δυνάμεις στην εγχώρια αγορά, τελευταία ημέρα της εβδομάδας. Σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, Jumbo, εστιάζουν οι traders, για διαφορετικούς λόγους ξεχωριστά. Πωλήσεις στη μετοχή της Εθνικής καθώς έμεινε εκτός δείκτη MSCI. Τα blue chips νικούν τις τράπεζες.

Αντικρουόμενες κινήσεις στο Χρηματιστήριο

Σταθεροποιητικές τάσεις στα ευρωπαϊκά, αυλαία συνεδρίασης με τους 3 πρωταγωνιστές επί σκηνής του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Σε ένα προβλέψιμο -καθότι απολύτως εύλογο- ξεκίνημα, (κυρίως) traders εστίασαν σε ΔΕΗ, ΟΤΕ και Jumbo, για διαφορετικούς λόγους ξεχωριστά, πλην όμως με αγοραστικές διαθέσεις.

Αποτέλεσμα, στα πρώτα 30' το κυριότερο μέρος των εντολών να αφορά σε συναλλαγές σε αυτούς τους τίτλους, ομίλων με δεσπόζουσα θέση ο καθένας στον κλάδο του.

Με κλίση από τα αποτελέσματα του Οργανισμού, την επιβεβαίωση του έκτακτου μερίσματος (0,25/μτχ.), οι εντολές πέρασαν στο εύρος των 15,45-15,65 ευρώ.

Σχεδόν παράλληλα αγορές σε ΔΕΗ έως τα 10,46 ευρώ και την Jumbo έως τα 13,94 ευρώ, με συναλλαγές/τζίρο μεγαλύτερο του 60% συνολικά σε αυτές τις μετοχές.

Προβλέψιμες και οι πωλήσεις, που ενεργοποιήθηκαν στη μετοχή της Εθνικής -καθώς έμεινε εκτός δείκτη MSCI-, εξέλιξη όμως που είχε προβλεφθεί από αρκετούς. Εξού οι πωλήσεις στις συνεδριάσεις Τετάρτης-Πέμπτης.

Στις 2.223 μονάδες ο FTSE25, στην περιοχή των 595 ο ΔΤΡ, με τα blue chips να διατηρούν την υπεραπόδοση έναντι των τραπεζικών.

Ενθαρρυντικές, και τεχνικά, οι ενδείξεις από την τάση όπως διαμορφώνεται, για Mytilineos στα 15,25 και την ΑΧΙΑ να δίνει τιμή-στόχο τα 23,1 ευρώ και σύσταση «αγορά».

Στα 6,28 (3,34%) ο τίτλος των ΕΛΠΕ, με την Αθηνά Καλαϊτζόγλου να αναφέρεται -από νωρίς- σε σενάριο απεμπλοκής από ΔΕΠΑ Εμπορίας, εάν δεν πωληθεί.

Από τα midcaps ξεχωρίζουν Ικτίνος (μετά την αποεπένδυση του Fidelity) «βλέποντας» προς το 1 ευρώ, Intracom -για την επαναφορά πάνω από τα 2,10 ευρώ-, Πλαστικά Θράκης -για επιβεβαίωση των 7,40 ως περιοχής στήριξης-, Profile -για ισχυροποίηση των 6 ευρώ, ως σημείου αναφοράς για τη συνέχεια.

Στις 48/25 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 92 μετοχές χωρίς μεταβολή.

Με την αξία συναλλαγών στα 5,9 εκατ., με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v