Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιός lockdown πλήττει Χρηματιστήριο και διεθνείς αγορές

Τα πάνω κάτω έφερε στην αγορά η είδηση για το λουκέτο Covid στην Αυστρία. Ο ΓΔ υποχώρησε απότομα, από το πράσινο στο κόκκινο, ακολουθώντας το αρνητικό γύρισμα στην Ευρώπη, καθώς εντείνεται η ανησυχία στο μέτωπο της πανδημίας.

Ιός lockdown πλήττει Χρηματιστήριο και διεθνείς αγορές

Αρνητικό γύρισμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις της κυβέρνησης της Αυστρίας σχετικά με περαιτέρω αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων.

Σε πτωτικό βαλς παρασύρει τις αγορές η διόρθωση του δείκτη ΑΤΧ στο χρηματιστήριο της αυστριακής πρωτεύουσας, με τη Φρανκφούρτη -πρώτη- να περνά σε αρνητικό έδαφος καθώς ο DAX «γυρίζει» έως τις 12.146 από τις 16.269 μονάδες.

Ρευστοποιήσεις ενεργοποιήθηκαν, σχεδόν αντανακλαστικά, από Παρίσι μέχρι Μιλάνο, καταδεικνύοντας τον υψηλό βαθμό αλληλεπίδρασης των αγορών μεταξύ τους, του πόσο ευάλωτες παραμένουν -ακόμη- έναντι της πανδημίας.

Ενδεικτικό το ότι μέσα σε 5 λεπτά,μετοχές (κυρίως) αεροπορικών εταιρειών δέχθηκαν τη μεγαλύτερη πίεση, όπως λ.χ. των Lufthansa, Air France/KLM κ.α.

Ανεπηρέαστο δεν θα μπορούσε να μείνει ούτε το Χρηματιστήριο Αθηνών, που από τις 11:15 διολίσθαινε σε αρνητικό έδαφος.

Από τις 926,28 υψηλό ημέρας στις 916,05 μονάδες νωρίτερα, με τη διόρθωση να διευρύνεται έως 0,76%, με συναλλαγές αξίας 24,8 εκατ. στις 12:55, από τα οποία 3,8 εκατ. στο διάστημα 12:40 και μετά, δηλαδή όταν κυκλοφόρησαν στα χρηματιστηριακά γραφεία τα νεότερα από τη Βιέννη.

Στις 2.206 πριν λίγο, από τις 2.232,96 μονάδες ο FTSE25, στις 604 από τις 614,64 ο ΔΤΡ.

Και με εύλογη ανατροπή του σκηνικού κυρίως σε blue chips, δευτερευόντως σε mid caps.

Στις 31/67, μέσα σε 15 λεπτά, η σχέση ανοδικών/πτωτικών.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v