Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στο Χρηματιστήριο, δοκιμασία για τράπεζες

Στις 890 μονάδες υποχωρεί ο Γενικός Δείκτης, με τους πωλητές πιο επίμονους στις τραπεζικές μετοχές. Διορθώνει χαμηλότερα η ΔΕΗ, τα νέα -τεχνικά- δεδομένα για ΟΠΑΠ. Πτώση 30% για Attica. Κινητικότητα στα mid caps.

Μικρή πτώση στο Χρηματιστήριο, δοκιμασία για τράπεζες

Με απώλειες εξελίσσεται η συνεδρίαση στα ευρωπαϊκά, συνεχίζεται η διόρθωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Επιφυλακτικοί παραμένουν οι επενδυτές, από Φρανκφούρτη μέχρι Μιλάνο, με ελεγχόμενες ρευστοποιήσεις σε μετοχές εταιρειών που επηρεάζονται άμεσα από τις τελευταίες εξελίξεις στο υγειονομικό μέτωπο.

Στα καθ' ημάς, οι πωλητές που ανέλαβαν τα ηνία της αγοράς, από το τέλος της Παρασκευής, διατηρούν το πλεονέκτημα, με συνέπεια τη διόρθωση δεικτών, μετοχών σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα τιμών. Ωστόσο είναι εμφανείς οι πρώτες σημαντικές κινήσεις από την πλευρά των αγοραστών.

Με τον Γενικό Δείκτη στην περιοχή των 890 μονάδων, τον Δείκτη Τραπεζών στις 581, τον FTSE25 στις 2.136 και τον FTMidCap στις 1.535 μονάδες.

Με συναλλαγές αξίας 26,8 εκατ. ευρώ, νωρίτερα (*), που επικεντρώνονται σε τίτλους των ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Eurobank, Alpha Bank, ETE, Mytilineos, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, Πειραιώς, Lamda Development κ.α.

Μεικτές τάσεις σε blue chips και μετοχές-σηματωρούς, ένδειξη πως μετά από διόρθωση 3-4 ημερών οι πρώτες αγορές από «ισχυρά χέρια» γίνονται πέριξ των τρεχουσών τιμών.

Με γνώμονα και την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου, οι εντολές των επενδυτών.

Στον τραπεζικό κλάδο, οι πωλητές έχουν επεκταθεί -μετά τις Eurobank, Alpha Βank- και στην Εθνική, εξέλιξη που εξηγεί και τη δοκιμασία του ΔΤΡ στην ευρύτερη περιοχή των 580 μονάδων.

Μεταξύ των blue chips, πωλητές στον ΟΠΑΠ έως τα 12,54 ευρώ και όπως φαίνεται από το διάγραμμα, τα 13 ευρώ είναι πλέον ισχυρή αντίσταση.

Στα 9,675 (-1,28%) η ΔΕΗ, στα 14,70 (-0,81%) της Mytilineos, στα 13,80 (-1,43%) της Τέρνα Ενεργειακής.

Με απώλειες ο δείκτης FTMidCap, με την Attica Bank να διορθώνει 29,94% στο 0,874 ευρώ.

Νέες σημαντικές απώλειες για τα Πλαστικά Θράκης στα 6,72 (-2,18%) σε αντίθεση με τη νέα άνοδο τίτλων όπως λ.χ. Quest (16,98), Autohellas (8,95), Πλαίσιο (4,08), Παπουτσάνης (2,31).

Σταθερή η πίεση στην αγορά ομολόγων, με το 10ετές και σήμερα πάνω από το 1,30%, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει, κατ' αρχάς, βραχυπρόθεσμα.

Τέλος, να σημειωθεί πως στις 16:00 ανακοινώνεται η νέα γερμανική κυβέρνηση, με τον επικεφαλής των ΕλεύθερωνΔημοκρατών να αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v