Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Βαραίνει» η τάση στο Χρηματιστήριο

Διευρύνει τις απώλειες και υποχωρεί προς τις 870 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με τους πωλητές να βάζουν στο στόχαστρο τις τράπεζες αλλά και τις Lamda, Σαράντης, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος. Ανοδος για ΔΕΗ, σε θετικό έδαφος η Coca Cola.

«Βαραίνει» η τάση στο Χρηματιστήριο

Διευρύνονται οι απώλειες στη Φρανκφούρτη, παρά το ότι στη Νέα Υόρκη τα futures του S&P500
παραμένουν στο «πράσινο».

Με το «γύρισμα» των ευρωπαϊκών, ακολούθησε και το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη από τις 879,84 να διολισθαίνει προς τις 870 μονάδες, χωρίς να αλλάζει -επί της ουσίας- κάτι όσον αφορά στη βραχυπρόθεσμη πορεία, σε διάστημα εβδομάδας.

Ούτως ή άλλως, με μέτριες συναλλαγές και ανάλογο τζίρο η συνεδρίαση, κατά πάσα πιθανότητα λιγότερα των 60 εκατ. της χθεσινής. Ένδειξη πως οι επενδυτές έγιναν ακόμη πιο επιφυλακτικοί, ότι πωλητές-αγοραστές περιμένουν την αποσαφήνιση της κατεύθυνσης που θα μπορούσε να λάβει η αγορά μέχρι τις 10-17 Δεκεμβρίου.

Η ολοκλήρωση της ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου/εννεαμήνου είναι ένα σημαντικό μέτρο/κριτήριο ως προς την επιλογή μίας εισηγμένης, για αυτό και εξαρχής κάναμε λόγο για stock picking σε αυτή τη φάση της αγοράς.

Σε αρνητικό έδαφος η διακύμανση για τον Γενικό Δείκτη -εκτός από ένα διάστημα μεταξύ 11:05-11:45, οπότε διαμορφώθηκαν καλύτερες τιμές, εξέλιξη που έδωσε τη δυνατότητα σε πωλητές να ρευστοποιήσουν θέσεις τους αξίας 3,8 εκατ. Κυρίως σε Alpha Bank, ΟΤΕ, Εθνική, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, με συνέπεια η Αlpha Bank από το 1,0585 να διορθώσει στο 1,033 ευρώ, ο ΟΠΑΠ από τα 12,23 στα 12,14 κ.ο.κ., με τους αγοραστές να επιμένουν κυρίως στη ΔΕΗ. Εως τα 9,62 από τα 9,34 ευρώ σταθερά με θετικό πρόσημο μετά τις 13:15.

Πωλητές σε Mytilineos (14,56), Jumbo (12,58), Motor Oil (13,35) κ.α., πιθανότατα λόγω μερικής μείωσης θέσης θεσμικού επενδυτή.

Ανατροπή υπέρ των πωλητών και στην ευρύτερη αγορά, καθώς λίγο μετά τις 15:00 είχαν το πλεονέκτημα σε 78 μετοχές. Εναντι 28 με άνοδο.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v