Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ηλιος... με δόντια μετά την καταιγίδα

Ανάσες παίρνει η εγχώρια αγορά, με βοήθεια και από τα χρηματιστήρια στο εξωτερικό που ανακάμπτουν. Κυρίως τεχνικού χαρακτήρα οι τελευταίες αντιδράσεις στη διαμόρφωση χαμηλότερων τιμών, κάτι που διευκολύνει βραχύβιες κινήσεις. Μέτριος τζίρος.

Χρηματιστήριο: Ηλιος... με δόντια μετά την καταιγίδα

Ηλιοφάνεια μετά την καταιγίδα στο Χρηματιστήριο στην Αθήνα. Αρκετά νωρίς ακόμη, αλλά στα ευρωπαϊκά το ξεκίνημα έγινε με ενθαρρυντικούς οιωνούς για τους αγοραστές, καθώς οι αβεβαιότητες παραμένουν στο διπλό μέτωπο οικονομία-πανδημία.

Στο «πράσινο» Φρανκφούρτη, Παρίσι, ακολουθώντας τις αγορές της Ασίας, προεξοφλώντας αντίδραση στη Νέα Υόρκη μετά τη χθεσινή ισχυρή διόρθωση.

Στον ρυθμό αυτό επιχειρούν να συντονιστούν traders, επενδυτές και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, συνεκτιμώντας το χθεσινό «μάζεμα» από τα χαμηλά της συνεδρίασης και τα όποια περιθώρια μπορεί να δημιουργηθούν για σήμερα.

Κυρίως τεχνικού χαρακτήρα οι τελευταίες αντιδράσεις στις διορθώσεις δεικτών/μετοχών και στη διαμόρφωση χαμηλότερων τιμών, κάτι που διευκολύνει τις ενδοσυνεδριακές και βραχύβιες κινήσεις.

Το ενθαρρυντικό για τους επενδυτές, η επιβεβαίωση και στη χθεσινή συνεδρίαση της ανθεκτικότητας της ευρύτερης περιοχής των 850 μονάδων, εν δυνάμει ζώνης στήριξης σε διάστημα εβδομάδας. Κατ' αρχάς, καθώς μένει να φανεί εάν θα μπορούσε να λειτουργήσει ως τέτοια (στήριξη) σε ορίζοντα Παρασκευής 10ης Δεκεμβρίου.

Ενα ένα, όμως, με τον ΓΔ πέριξ των 870 μονάδων, με αντίδραση επιμερισμένη σε τραπεζικά χαρτιά και blue chips, με ικανοποιητική διεύρυνση και προς mid&small caps.

Μέτριος ο ρυθμός των εντολών, με τους αγοραστές να έχουν το πλεονέκτημα -στα πρώτα 35'-, τον τζίρο ανάλογο (* ), κατανεμημένο σε Alpha Bank (1,045), ΔΕΗ (9,325), ΟΤΕ (15,36), Eurobank (0,886), ΟΠΑΠ (12,34) με αγορές και σε Mytilineos (14,73), Motor Oil (13,54), Εθνική (2,658), Lamda Development (7,04), Intracom (1,878), EpsilonNet (5,10) κ.α.

Με αγοραστές σε 54 μετοχές, έναντι 21 με πωλητές και 86 χωρίς μεταβολή.
(*) με τζίρο 4,2 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v