Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνέχεια στην αντίδραση ψάχνει το Χρηματιστήριο

Μικρή πτώση στο ξεκίνημα για τον ΓΔ. Νέα δοκιμασία για τους επενδυτές σήμερα, μετά τη χθεσινή διόρθωση στη Wall. Αυξημένη μεταβλητότητα λόγω και των εξελίξεων με την Όμικρον. Τα σινιάλα από την ανοδική κίνηση στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Συνέχεια στην αντίδραση ψάχνει το Χρηματιστήριο

Δεύτερη σερί διόρθωση στη Νέα Υόρκη, σε αναμονή στη Φρανκφούρτη μετά τη χθεσινή ισχυρή αντίδραση και στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι αγοραστές πήραν ένα γύρο.

Νωρίτερα τα futures στη Wall Street ήταν στο «πράσινο», για τον S&P500 από 0,86% και τις 4.545 μονάδες, προϊδεάζοντας για μία ακόμη συνεδρίαση αυξημένης μεταβλητότητας και ενδοσυνεδριακών κινήσεων. Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι αγορές της Ασίας.

Από τις 877,24 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, τις 2.100,82 για τον FTSE25, τις 563,57 για τον Δείκτη Τραπεζών και από τις 1.515,98 μονάδες για τον FTMidCap.

Με συναλλαγές 25.928 εκατ. μτχ., τζίρο 61,277 εκατ. (τα 13,520 εκατ. με πακέτα) η χθεσινή αντίδραση, με πρώτη 5άδα (συναλλακτικά) Εθνική, ΟΠΑΠ, Eurobank, Alpha Bank και Fourlis.

Για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση «κλείσιμο» για τον ΓΔ πάνω από την περιοχή των 850 μονάδων, ενισχύοντας την τεχνική προσέγγιση πως θα μπορούσε να αποτελέσει στήριξη και σημείο αναφοράς.

Ενα εύρος τιμών από τις 850 έως τις 895 μονάδες, όπου θα μπορούσε να κυμαίνεται η αγορά για τις επόμενες ημέρες, πρακτικά μέχρις ότου ο ΠΟΥ ή άλλος φορέας ειδικών αποφανθούν συγκεκριμένα για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον.

Ηδη μετράμε -αύριο- μία εβδομάδα με αυτή τη νέα παράμετρο να επενεργεί (και) στις αγορές, πυροδοτώντας ανακατατάξεις, ενισχύοντας το volatility, δοκιμάζοντας πωλητές-αγοραστές σε πολύ βραχύβια και σφικτά χρονικά περιθώρια, ακόμη και ενδοσυνεδριακά.

Για τον S&P500 μέχρι και το χθεσινό «κλείσιμο» οι απώλειες είναι 4,01% σε μέτρηση εβδομάδας, διόρθωση φυσιολογική μετά τα διαδοχικά ιστορικά υψηλά.

Στο ίδιο διάστημα, για τον DAX η διόρθωση είναι 2,80%, ενώ στο ΧΑΑ, για τον ΓΔ 2,42%, σαν να υπάρχει μεγαλύτερη συσχέτιση της Αθήνας με τη Φρανκφούρτη (όσον αφορά στην τάση).

Προετοιμαστείτε για διψήφια διόρθωση στις ευρωπαϊκές αγορές, προειδοποιεί η BofA -όπως από νωρίς σημειώνει σχετικά ο Γιώργος Α. Σαββάκης. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, παράγοντες της αγοράς θεωρούν πως ισχυρό πλεονέκτημα για τις εισηγμένες στο χρηματιστήριό μας είναι η ανθεκτικότητά τους, η προσαρμοστικότητά τους σε διαδοχικές κρίσεις, οι προοπτικές τους. Για Ρ/Ε 20 εταιρειών που «βγάζουν μάτι» κάνει λόγο ο Στέφανος Κοτζαμάνης, καθώς η ανακοίνωση μεγεθών τρίτου τριμήνου/εννεαμήνου ενισχύει την προσέγγιση των παραγόντων της αγοράς.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v