Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωρίς νεύρο κινούνται οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο

Μέτριες συναλλαγές και επικέντρωση σε συγκεκριμένους τίτλους καταγράφεται στην εγχώρια αγορά. Οριακή η άνοδος για τον Γενικό Δείκτη και κινητικότητα στον τραπεζικό κλάδο. Ποια «μεσαία» συγκεντρώνουν προσοχή.

Χωρίς νεύρο κινούνται οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης μετά την τελευταία θεαματική αντίδραση τα ευρωπαϊκά, άνευρο το ξεκίνημα της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Από τις 4.700 (0,34%) τα futures του S&P500 στη Νέα Υόρκη, στις 15.799 ο DAX στη Φρανκφούρτη και στην Αθήνα με τζίρο 5,5 εκατ. -στην πρώτη ώρα-, οι αγοραστές διατηρούν το πλεονέκτημα που απέκτησαν στη χθεσινή συνεδρίαση.

Σταθερά μέτριος ο ρυθμός εντολών, χωρίς να διαφοροποιείται από τις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις, καθώς περιορίζεται -αναλογικά προσώρας- στα μεγέθη των 50 εκατ. ευρώ.

Ενθαρρυντική ένδειξη η συνέχιση των -συγκριτικά πάντα- ικανοποιητικών συναλλαγών στις τραπεζικές μετοχές, με αποτέλεσμα την κίνηση του κλαδικού δείκτη προς τις 580 μονάδες. Ελάχιστη απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη της επαναφοράς της αγοράς πάνω από τις 900 μονάδες και της ενεργοποίησης μεγαλύτερου ενδιαφέροντος, κατ' αρχάς, απ' όσους κινούνται βραχυπρόθεσμα. Ζητούμενο, πρακτικά, να αποκτήσει στοιχειώδες νεύρο η συνεδρίαση, να προσελκυσθούν κεφάλαια πέραν των 50 εκατ., που αλλάζουν χέρια καθημερινά.

Στις 582 (0,87%) νωρίτερα ο ΔΤΡ, με την Alpha Bank πρώτη στη σχετική κατάταξη (συναλλακτικότητας), με εντολές αγοράς έως το 1,0775 ευρώ. Ακολουθούν ΟΤΕ, ΔΕΗ, Jumbo, Lamda Development, ΟΠΑΠ, Εθνική, Πειραιώς, Mytilineos, Fourlis, ElvalHalcor, Eurobank κ.α.

Στις 2.155 (0,47%) ο FTSE25, καθώς ΟΤΕ στα 15,80 (1,45%), ΔΕΗ στα 9,84 (0,82%), ΟΠΑΠ στα 12,61 (0,24%) ενισχύονται με εντολές αγοράς.

Κινητικότητα από την πλευρά των αγοραστών και σε Mytilineos (15,17), Motor Oil (13,85), TITAN (13,70) κ.α., δημιουργώντας την αίσθηση πως κάπως έχουν αρχίσει να ενεργούν «ισχυρά χέρια» στην αγορά.

Στις 46/30 η σχέση ανοδικών/πτωτικών με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας, με Attica Bank, Πετρόπουλος, Space Hellas, Moda Bagno κ.α. με ποσοστό θετικής μεταβολής μεγαλύτερο της αγοράς.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v