Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισορροπεί στις 880 μονάδες το Χρηματιστήριο

Κίνηση σε στενό εύρος διακύμανσης για τον Γενικό Δείκτη, περιορισμένες οι συναλλαγές. Μεικτά πρόσημα για τράπεζες, ξεχωρίζουν ανοδικά Coca Cola, Titan, Ελβαλχαλκόρ. Πίεση για ΓΕΚ Τέρνα και Μυτιληναίο.

Ισορροπεί στις 880 μονάδες το Χρηματιστήριο

Προσεκτική άνοδος στα ευρωπαϊκά, ήπια στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στη Νέα Υόρκη αλλά και σε Βρυξέλλες η εστίαση των επενδυτών, με τα futures στη Wall Street από λίγο υψηλότερες τιμές και με την Αγγελική Παπαμιλτιάδου να αποκαλύπτει το παρασκήνιο του Eurogroup.

Στις 15.271 (0,75%) ο DAX, στις 2.115 (0,18%) ο FTSE25, με τους επενδυτές -στα ευρωπαϊκά- να επιχειρούν να ανακτήσουν μέρος των απωλειών της προηγούμενης εβδομάδας.

Εως τις 881,97 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με «άνοιγμα» από τις 878,83 μονάδες, με τη διακύμανση -στα πρώτα 30'- να περιορίζεται σε στενό εύρος μόλις 5 μονάδων.

Κλίμα που αποτυπώνεται στην περιορισμένη συναλλακτική δραστηριότητα -μικρότερη του μέσου όρου, στο αντίστοιχο διάστημα των τελευταίων ημερών, ενδεικτικό της απουσίας ουσιαστικού επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Σε Alpha Bank, Entersoft, OTE, ΔΕΗ, Mytilineos, Lamda Development, Εθνική, ΟΠΑΠ, Eurobank και MIG.

Υποτονικό το κλίμα, με φειδώ οι εντολές και από τις δύο πλευρές -πωλητές/αγοραστές-, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει -κατ' αρχάς- βραχυπρόθεσμα.

Οριακή μεταβολή για τον τραπεζικό κλάδο, στις 569,95 ο ΔΤΡ, με πωλητές σε Alpha Βank, Εθνική, με σταθερή τη Eurobank και με μικρή αντίδραση για την Πειραιώς.

Χωρίς δυνατότητα πειστικής υπέρβασης των 580 μονάδων για τον ΔΤΡ, με τόσο περιορισμένη δραστηριότητα.

Μεικτές τάσεις για blue chips - μετοχές σηματωρούς, στα 15,38 ο ΟΤΕ, στα 12,56 ο ΟΠΑΠ.

Στις 37/29 η σχέση ανοδικών/πτωτικών και με 97 μετοχές χωρίς μεταβολή.

Στα μόλις 2,4 εκατ. η αξία συναλλαγών, με τη συμπλήρωση της πρώτης μισής ώρας.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v