Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Χαμηλοί ρυθμοί, με stock picking

Πιέσεις στην εγχώρια αγορά, σε μια συνεδρίαση που έχει ειδήσεις, μαζί με τη λήξη «τριπλής σειράς» στα Παράγωγα, τελευταίου triple witching για το 2021. Περιορισμένες εντολές σε επιλεγμένα βαριά χαρτιά, αλλά και σε mid & small caps.

Χρηματιστήριο: Χαμηλοί ρυθμοί, με stock picking

Μικρές απώλειες στα ευρωπαϊκά -με τα νεότερα από το «μέτωπο της Όμικρον» να επηρεάζουν τη στάση των επενδυτών, σήμερα, τελευταία συνεδρίαση της εβομάδας.

Πιέσεις και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σε μία συνεδρίαση που και τις ειδήσεις της έχει και τη λήξη «τριπλής σειράς» στα Παράγωγα, τελευταίου triple witching για το 2021.

Συνεκτιμώντας τις χθεσινές ανακοινώσεις Λαγκάρντ, με ό,τι ευνοϊκό αυτές σημαίνουν για τα καθ' ημάς, όσοι ενεργοί επενδυτές ξεκίνησαν με περιορισμένες εντολές σε μετοχές του δείκτη αλλά και επιλεγμένα mid & small caps.

Ιδιον αυτών των ημερών η ενεργότερη συμμετοχή (κυρίως) εγχώριων επενδυτικών σχημάτων σε εισηγμένες/μετοχές αυτών των κατηγοριών.

Στο 1,183% το 10ετές, με την απόδοση να διορθώνει συγκριτικά με το 1,235% μόλις λίγες ώρες πριν τις ανακοινώσεις της επικεφαλής της ΕΚΤ.

Πρακτικά φθηνότερο/πιο ανταγωνιστικό κόστος χρήματος (και) για τις (κυρίως) μεγάλες επιχειρήσεις και το 2022, σε μία περίοδο που τα κόστη παραγωγής επηρεάζουν τα ebitda.

Στις 890 (-0,24%) για τον Γενικό Δείκτη, με τον FTSE25 στις 2.138 (-0,35%), τον Δείκτη Τραπεζών στις 577 (-0,69%) και τον FT MidCap στις 1.497 (-0,04%).

Σε ΟΤΕ, Intrakat, Mytilineos, ΟΠΑΠ, Cenergy και Alpha Bank, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Πειραιώς, Lamda Development οι πρώτες 10 -συναλλακτικά- επιλογές, με τους πωλητές να υπερισχύουν στις 6, έναντι των ΟΤΕ, Intrakat, Lamda Development, Τέρνα Ενεργειακή, όπου πλεονεκτούν οι πωλητές.

Περιορισμένος ο τζίρος, στα 2,35 εκατ. με τη συμπλήρωση των πρώτων 30' και με 23/35 ανοδικές/πτωτικές μετοχές.

Με 103 χωρίς μεταβολή και ΣΙΔΜΑ, Unibios, Intrakat, MIG, Qual, Intracom, Πλαίσιο με το μεγαλύτερο ποσοστό θετικής μεταβολής.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v