Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε άδειες κερκίδες η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο

Παρά τον μικρό τζίρο, οι λίγες πωλήσεις αποδεικνύονται αρκετές και οι πτωτικές μετοχές υπερτερούν έναντι των ανοδικών. Ποιοι τίτλοι κάνουν τη διαφορά, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τους χρησμούς Fed και ΕΚΤ. Άπνοια και στην αγορά παραγώγων.

Σε άδειες κερκίδες η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο

Χωρίς ουσιαστικές αλλαγές, η χρηματιστηριακή εικόνα τόσο στα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια όσο και στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, με τη συνεδρίαση να εξελίσσεται σε «άδειες κερκίδες».

Είναι απόλυτα ενδεικτικό ότι η συμπλήρωση των πρώτων τριών ωρών συνεδρίασης βρήκε τον τζίρο να ξεπερνά, μετά βίας, τα 11 εκατ., με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη συνέχεια.

Άπνοια συναλλαγών και στην Αγορά Παραγώγων, όπου ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έχει διακινήσει λίγο παραπάνω από 450 συμβόλαια, παρά το γεγονός ότι έπρεπε να έχουν ενταθεί οι μετακυλίσεις θέσεων, λόγω του επικείμενου triple witching Δεκεμβρίου.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α., χωρίς ουσιαστικές αλλαγές οι «συντεταγμένες» μέσα στις οποίες έχει κινηθεί ο Γενικός Δείκτης, με μέχρι στιγμής χαμηλό ημέρας στις 883,13 (-0,25%) και υψηλό στις 889,11 μονάδες (+0,42%).

Από την άλλη, θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί ότι παρά τις χαμηλές συναλλαγές, οι λίγες πωλήσεις αποδεικνύονται αρκετές και οι πτωτικές μετοχές (60) «πήραν κεφάλι», έναντι των ανοδικών (38).

ΞΥΛΚ (+1,67%) και Quest (+1,88%) είναι οι μοναδικοί τίτλοι, από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, που συνδυάζουν αξιοσημείωτα κέρδη με σχετικά ανεκτές συναλλαγές.

Από την άλλη και όσον αφορά την υψηλή κεφαλαιοποίηση, 637 τμχ. έχει διακινήσει η ΕΕΕ (+0,07%), 3135 τμχ. ο ΟΛΠ (-0,79%) και 2.911 η Αεροπορία Αιγαίου (-0,30%).

Ντεμπούτο σήμερα στην κατηγορία τίτλων σταθερού εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών για τον ομολογιακό τίτλο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, το ΓΕΚΤΕΡΝΑΟ3 υποχωρεί κατά 3%, έχοντας διακινήσει 102 τμχ.

Από τις Δεικτοβαρείς μετοχές του Χ.Α., μεταβολή μεγαλύτερη της μίας ποσοστιαίας μονάδας σημειώνουν οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-1,24%), Ελλάκτωρ (-1,28%), ΕΛΧΑ (-1,47%), ΕΧΑΕ (+1,63%), ΟΠΑΠ (+1,07%) και Τέρνα Ενεργειακή (-1,02%).

Με τα τρέχοντα δεδομένα, μάλλον θα χρειαστούν αυξημένες δόσεις υπομονής, για όσους παρακολουθήσουν λεπτό προς λεπτό και το υπόλοιπο της συνεδρίασης (!).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v