Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιεστικές ρευστοποιήσεις θέσεων στο Χρηματιστήριο

Κάτω από τις 870 μονάδες προσγειώνεται ο Γενικός Δείκτης, που συντονίζεται στην πτώση με τις μεγάλες διεθνείς αγορές λόγω της Όμικρον. Απώλειες σχεδόν 3% για τις τράπεζες, στο «κόκκινο» και οι 25 μετοχές στον FT 25.

Πιεστικές ρευστοποιήσεις θέσεων στο Χρηματιστήριο

H Όμικρον ρίχνει τις αγορές. Από νωρίς στην Ασία, λόγω των ανησυχιών για τη ραγδαία εξάπλωση της νέας μετάλλαξης, πριν καμιά ώρα στις ευρωπαϊκές και με το... καλημέρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σε βαθύ κόκκινο Φρανκφούρτη, Παρίσι, μέχρι Μιλάνο, με ενδεικτική τη «βουτιά» με 2,29% του DAX
στις 15.185 μονάδες.

Από την προσυνεδρίαση η ολοκληρωτική επικράτηση των πωλητών, με το «άνοιγμα», για τον Γενικό Δείκτη από τις 877,40 και σε χρόνο d.t έως 2,28% χαμηλότερα προς τις 865 μονάδες.

Με ταχεία ροή εντολών, με αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα και ενδεικτικά τα 3,2 εκατ. που είχαν πραγματοποιηθεί λίγο πριν τη συμπλήρωση των πρώτων 15', με τους πωλητές να «πυροβολούν» από τραπεζικές και blue chips μέχρι επιλεγμένα mid caps.

Πωλητές, το πιθανότερο, λιγοστοί ενεργοί ξένοι, αρκετοί Έλληνες θεσμικοί και διαχειριστές αμοιβαίων, αλλά και όσοι ιδιώτες είχαν τοποθετηθεί -κυρίως- βραχυπρόθεσμα και λόγω ΕΚΤ.

Πιεστικότερες ρευστοποιήσεις στις τράπεζες, με τους εν δυνάμει αγοραστές να περιμένουν έως και 3,05% χαμηλότερα (για τον Δείκτη Τραπεζών), χωρίς ωστόσο να λείπουν και από συγκεκριμένες μετοχές-σηματωρούς.

Χαμηλότερα και των 550 μονάδων ο ΔΤΡ, διορθώνοντας προς τις 2.070 ο FTSE25, με ανησυχητική την κλίση -από την τεχνική πλευρά- ειδικότερα για τον πρώτο, στην περίπτωση που χαθούν και οι 540 μονάδες.

Σε Alpha Bank, ΟΠΑΠ, Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Jumbo, Motor Oil, ΔΕΗ, Mytilineos και OTE οι περισσότερες συναλλαγές, ενδεικτικό το 25 στις 25 μετοχές του δείκτη με απώλειες.

Οπως και το συντριπτικό 9/67 για την ευρύτερη αγορά.

Στα 4,7 εκατ. η αξία των συναλλαγών, στις 10:50.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v