Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλές ταχύτητες και stock picking στο Χρηματιστήριο

Κίνηση σε στενό εύρος με περιορισμένες συναλλαγές για τον Γενικό Δείκτη. Οριακές απώλειες για τις τράπεζες, συνεχίζουν με αγοραστές ΟΤΕ, Coca Cola και ΟΠΑΠ, «γυρίζει» η ΔΕΗ, κινητοποίηση σε Τιτάνα.

Χαμηλές ταχύτητες και stock picking στο Χρηματιστήριο

Στον ρυθμό της Νέας Υόρκης, των ασιατικών και τα ευρωπαϊκά με το Χρηματιστήριο Αθηνών να ακολουθεί "αναγκαστικά" την διεθνή τάση.

Ηπια άνοδος στην Φρανκφούρτη, οριακές μεταβολές για τα Συμβόλαια στην Wall Street και στα καθ' ημάς, με ενθαρρυντικές προϋποθέσεις το "άνοιγμα" της συνεδρίασης.

Από τις 883,44 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη αλλά με την προσοχή στραμμένη περισσότερο σε συγκεκριμένες μετοχές παρά στο αν θα καταστεί εφικτή η υπέρβαση λ.χ. των 890 μονάδων.

Αν μη τι άλλο, εάν έμαθε κάτι η επενδυτική κοινότητα- σταδιακά από Απρίλιο-Μάϊο και μετά- ήταν η εξοικείωση με τον μονόδρομο του stock picking, πρακτικά με την επιλογή συγκεκριμένων περιπτώσεων τόσο από τα blue chips όσο από τα mid&small caps και ελάχιστα με τις εκάστοτε διακυμανσεις των δεικτών.

Αλλωστε για, σχεδόν, 8 μήνες η διακύμανση, για τον ΓΔ, περιορίζεται μεταξύ-μόλις- 100 μονάδων. Απ' αυτόν τον εγκλωβισμό έχει ξεφύγει- και ευτυχώς- πλειάδα μετοχών που σε διαστήματα εβδομάδων έως μηνών αποφέρει μικρές ή μεγαλύτερες αποδόσεις.

ΟΤΕ, Coca Cola και ΟΠΑΠ συνεχίζουν με αγορές, "γυρίζει" η ΔΕΗ, κινητοποιούνται σε ΤΙΤΑΝ- καιρός ήταν-, ακολουθούν Ελληνικά Πετρέλαια, Lamda Development κ.α., με συναλλαγές μόλις 2 εκατ. στις 11.05΄.

Λιγοστές συναλλαγές, σε μία διαδικαστικού χαρακτήρα αρχή της συνεδρίασης με εμφανή την προσπάθεια βελτίωσης της θέσης εισηγμένων/μετοχών όπως λ.χ. σε ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Πλαστικά Θράκης, Ευρωσύμβουλοι, Quest κ.α.

Στις 34/23 η σχέση ανοδικών/πτωτικών και με 105 χωρίς μεταβολή, νωρίτερα.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v