Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική διόρθωση με... επιφυλάξεις στο Χρηματιστήριο

Κίνηση πάνω από τις 880 μονάδες επιχειρεί ο Γενικός Δείκτης, με μετρημένες εντολές στο ταμπλό. Στις τράπεζες τα μεγαλύτερα κέρδη, επιλεκτικές κινήσεις σε blue chips και mid caps. Βοήθειες στην τάση από Coca Cola.

Ανοδική διόρθωση με... επιφυλάξεις στο Χρηματιστήριο

Προσπάθεια αντίδρασης στα ευρωπαϊκά, ανάλογη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με οδηγό τα futures στη Wall Street, σε Φρανκφούρτη, Παρίσι, η συνεδρίαση ξεκίνησε με τους επενδυτές να επιχειρούν να ανακτήσουν μέρος των χθεσινών σημαντικών απωλειών.

Ανοδική διόρθωση, με το βλέμμα και στη Νέα Υόρκη, σε περιβάλλον αυξημένης μεταβλητότητας, εκ προοιμίου γνωστής/αναμενόμενης, ειδικότερα από την πλευρά των traders.

Στις 15.366 (0,85%) ο DAX -με σημείο αναφοράς/στήριξης τις 15.050 μον. (σε εβδομαδιαίο)-, από τις 4.586 (0,61%) τα futures του S&P500 στη Νέα Υόρκη.

Με αυτή την τάση στα διεθνή, στα καθ' ημάς η κατ' αρχάς προσπάθεια γίνεται από αγοραστές, με μετρημένες εντολές σε τραπεζικά χαρτιά, blue chips και επιλεγμένα mid caps.

Επιφυλακτικές, περιορισμένες οι κινήσεις τους, ενδεικτικό πως έπρεπε να περάσουν 15' για να υπερβεί το 1 εκατ. ευρώ η αξία συναλλαγών, σε ακόμη μία συνεδρίαση χαμηλού τζίρου και προσδοκιών για κάτι ευρύτερο.

Stock picking, ως συνήθως, και λιγοστές ενδοσυνεδριακές συναλλαγές σε μετοχές των Alpha Bank, ΟΠΑΠ, Εθνική, ΟΤΕ, Eurobank, Jumbo, Mytilineos, Coca Cola/hbc. Θα σταθώ στην τελευταία, καθώς ήταν και η ισχυρή διόρθωσή της στη χθεσινή συνεδρίαση που «βάρυνε» στη διαμόρφωση της φοράς για τον FTSE25. Εισαγόμενες από Λονδίνο οι χθεσινές ρευστοποιήσεις, εισαγόμενες πάλι από το City οι αγορές καθώς η «μητρική» στον FTSE100 ανέκαμπτε νωρίτερα. Στο ΧΑΑ, η μετοχή με 1,21% αντιδρά στα 29,22 ευρώ.

Στις 2.109 (0,39%) ο FTSE25, στις 880 (0,37%) ο Γενικός Δείκτης, με τον Δείκτη Τραπεζών στις 562 (0,69%).

Σαφώς καλύτερη εικόνα σε σχέση με χθες, για ένα ευρύτερο μέρος του ταμπλό (41/16), αν και για 106 μετοχές η τιμή παρέμενε χωρίς μεταβολή. Για τις -σχεδόν- μισές δεν είχαν γίνει παρά ελάχιστες συναλλαγές ή καν αρχής.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v