Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Το stock picking στην εποχή της Όμικρον

Περιορισμένες συναλλαγές και περιορισμένες προσδοκίες στην εγχώρια αγορά καθώς οδεύουμε για τα Χριστούγεννα, με τη μεταδοτική μετάλλαξη να διαμορφώνει νέα δεδομένα και στην οικονομία. Ποιες μετοχές καταγράφουν κινητικότητα.

Χρηματιστήριο: Το stock picking στην εποχή της Όμικρον

Από τα κάτω (της Δευτέρας) στα πάνω (της Τρίτης), με τη μεταβλητότητα κυρίαρχη από Νέα Υόρκη, Φρανκφούρτη, Παρίσι, φτάνοντας και μέχρι το Χρηματιστήριο Αθηνών. Στις 4.649,23 (1,78%) ο S&P 500, από τις 4.638 λίγο χαμηλότερα, νωρίτερα, τα futures του δείκτη και από τις 15.447,76 μονάδες, σε λίγη ώρα, ο DAX.

Στο ΧΑ, από τις 881,19 μονάδες ο ΓΔ, τις 2.115,44 ο FTSE25, τις 567,13 ο ΔΤΡ και από τις 1.496,62 ο FTMidCap. Συνεδρίαση με μέτρια αξία συναλλαγών, στα 41,522 εκατ., δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί σήμερα, καθώς οι ξένοι -στην πλειονότητά τους- είναι σε διακοπές και οι Έλληνες ακολουθούν διαφορετική τακτική ο καθένας. Λιγοστοί οι ενεργοί ιδιώτες επενδυτές περιορίζονται σε επιλεκτικές κινήσεις, τακτική που -μέχρι τώρα- συνήθως αποδίδει ικανοποιητικά.

Χθες ήταν ο ΟΤΕ στη θέση του οδηγού για τα blue chips, με εντολές έως τα 16,46 ευρώ, με αγορές αναμένεται να συνεχίσει βραχυπρόθεσμα, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει και για τον δείκτη. Coca Cola, Motor Oil, Viohalco, ΟΠΑΠ είχαν επίσης αγοραστές, όπως και Quest, Aegean. Μετοχές του δείκτη με ανοδική φορά, το πιθανότερο να υπεραποδώσουν σήμερα-Παρασκευή, με την προϋπόθεση πως για τον ΓΔ δεν θα απειληθούν οι 875 μονάδες.

Με τακτική προσέγγισης stock picking, υπεραπέδωσαν οι Intralot, ΣΙΔΜΑ, Qual, Performance, MIG, CairoMezz, ΕΛΤΟΝ, ΚΡΙ-ΚΡΙ, Frigoglass, μετοχές κυρίως από τα mid & small caps με πλεονέκτημα την περιορισμένη έκθεσή τους σε ξένα funds.

Ανάλογη τακτική -αναπόφευκτα- και σήμερα με ορίζοντα την Παρασκευή, συνεκτιμώντας τις λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά στα «μικρά». Yalco, μετά το «πράσινο φως» στην πώληση ακινήτων σε Οινόφυτα και Καλοχώρι, Inform Lykos, μετά τη συνένωση δυνάμεων AustriaCard με NiteCrest, Intralοt με στόχο το 0,87 ευρώ, Entersoft μετά τα χθεσινά πακέτα (220.000 στα 5,10 ευρώ) κ.α. που θα δούμε και θα αξιοποιήσουμε στη διάρκεια της συνεδρίασης.

Σε συνεχή ροή, παρακολούθηση από τον Εκηβόλο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v