Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Κίνηση προς τις 930 για τον Γενικό Δείκτη

Συνεχίζεται η ανοδική κίνηση στην εγχώρια αγορά. Παράλληλα με τον τραπεζικό κλάδο αγοραστές εμφανίστηκαν σε ΟΤΕ και ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Συνεχίζει την κίνηση η Jumbo. Μάχεται να επιστρέψει πάνω από τα 9 ευρώ η μετοχή της ΔΕΗ.

Χρηματιστήριο: Κίνηση προς τις 930 για τον Γενικό Δείκτη

«Εδώ έδειξε χαρακτήρα χθες...» -με αυτή τη χαρακτηριστική επισήμανση, έμπειρος χρηματιστής
συνόψισε/απέδωσε τη σημερινή -μέχρι τώρα- άκρως ενθαρρυντική εξέλιξη της συνεδρίασης, στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Προσεκτικές οι κινήσεις από την πλευρά των αγοραστών, εστιασμένες στον τραπεζικό κλάδο αλλά παράλληλα επιβεβαιώνοντας την προτίμηση σε συγκεκριμένα blue chips, ο μεν Δείκτης Τραπεζών συνεχίζει προς τις 632, ο δε FTSE25 προς τις 2.247 μονάδες. Ενισχύοντας την εκτίμηση όσων το προηγούμενο διάστημα απέδιδαν τη μεθοδική κινητικότητα σε «φόρτωμα» παρά σε «διανομή» θέσεων.

Με την ενεργοποίηση σταδιακά από την Τετάρτη-Πέμπτη λίγων «ισχυρών χεριών», περισσότερων την Παρασκευή-χθες Δευτέρα, όπως αυτή αποτυπώθηκε στον τζίρο των -σχεδόν- 100 εκατ. ευρώ. Συνακόλουθα σήμερα, σε αξία συναλλαγών που λίγο πριν έφτανε στον συνολικό μέσο ημερήσιο τζίρο των τελευταίων ημερών του 2021.

Σε τραπεζικά χαρτιά αλλά και σε blue chips, με διευρυνόμενη μόχλευση σε mid & small caps η εστίαση τόσο «ισχυρών χεριών» όσο και εγχώριων επενδυτικών σχημάτων.

Οι 75/31 ανοδικές/πτωτικές μετοχές -μετά τον χθεσινό λόγο 3/1- έρχονται να ενισχύσουν την προσέγγιση πως στην αγορά εξελίσσεται ένα January effect με οδηγό τον τραπεζικό κλάδο και συνακόλουθο ένα ευρύ μέρος της αγοράς.

Σε Alpha Bank, Εθνική, Eurobank οι πρώτες τρεις κύριες τραπεζικές επιλογές, με ενδεικτική την καταγραφή νέων «τοπικών» υψηλών για ΕΤΕ στα 3,148 και 1,0015 ευρώ αντίστοιχα. Η Εθνική στη χθεσινή, η Eurobank στη σημερινή «πιάνουν» και ξεπερνούν τις αντίστοιχες τιμές των τελευταίων αμκ, στα 3 και 1 ευρώ.

Παράλληλα οι επιθετικές αγορές στον ΟΤΕ, με αποτέλεσμα τα νέα υψηλά των 16,90 ευρώ όπως και οι εντολές σε ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, AEGEAN, Jumbo, Motor Oil, Viohalco, ΑΔΜΗΕ, ενισχύουν τη long τάση.

Νέα υψηλά, στα 6,08 ευρώ για την Ευρωπαϊκή Πίστη, που με 5,26% ξεχωρίζει από τις 20 του FTMidCap.
Cenergy, EXAE, Reds, Intracom, Profile κ.ά. από τον δείκτη ακολουθούν.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v