Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ασκήσεις ισορροπίας στο Χρηματιστήριο

Πάνω από τις κρίσιμες 949 μονάδες διατηρείται με οριακές απώλειες ο Γενικός Δείκτης. Μειωμένες οι συναλλαγές, άνοδος για Εθνική Τράπεζα, βοήθειες από ΟΤΕ και Ελλάκτωρ. Πιέζεται χαμηλότερα ο τίτλος της Jumbo.

Ασκήσεις ισορροπίας στο Χρηματιστήριο

Θετικό το μήνυμα της ΕΚΤ προς τις ευρωπαϊκές αγορές, ειδικότερα υποστηρικτικό για την ελληνική οικονομία.

Τις αποφάσεις του Δεκεμβρίου επαναβεβαίωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με την επικεφαλής της Κριστίν Λαγκάρντ να ανακοινώνει τις κατευθυντήριες γραμμές.

Από το δ.σ. της Κεντρικής Τράπεζας επιβεβαιώνεται η στήριξή της όσον αφορά στο ελληνικό χρέος, στις αγορές κρατικών τίτλων, εξέλιξη που είχε άμεσο αντανακλαστικό αποτύπωμα στην απόδοση των χρονικών σειρών.

Ενδεικτικά, στο 1,789% πριν λίγο, με πτωτική τάση, στις 15:00.

Σε στάση αναμονής οι αγορές από την αρχή της συνεδρίασης και από Φρανκφούρτη, Παρίσι, μέχρι το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς βραχυπρόθεσμοι και επενδυτές ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί και φειδωλοί στις εντολές τους.

Ροή εντολών, συναλλακτική δραστηριότητα και τζίρος σε μεγέθη αισθητά χαμηλότερα του μέσου όρου -από αρχή έτους-, επιφυλακτικότητα που καταγραφόταν και στα στενά εύρη διακύμανσης για δείκτες και μετοχές.

Ενδεικτικά, μέχρι πριν λίγο για τον Γενικό Δείκτη η διακύμανση περιοριζόταν μεταξύ 949,53-954,61 μονάδων, το μικρότερο εύρος των τελευταίων εβδομάδων.

Στενό εύρος διακύμανσης, μειωμένη μεταβλητότητα, συνακόλουθα ενδοσυνεδριακές εντολές, με τον τζίρο να επικεντρώνεται σε ΟΤΕ, Alpha Bank, δικαίωμα συμμετοχής στην αμκ της Intrakat, ETE, Eurobank, ΔΕΗ, Mytilineos, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Jumbo, Aegean, ΕΛΛΑΚΤΩΡ κ.α.

Στις 696 με υψηλό ημέρας τις 698,77 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών, στις 2.320 με υψηλό στις 2.324,11 ο FTSE25.

Τεχνικά η επιβεβαίωση των 949 μονάδων για τον ΓΔ ενισχύει τους αγοραστές βραχυπρόθεσμα.

Ζητούμενο ένα «κλείσιμο» αύριο Παρασκευή πάνω από τη συγκεκριμένη τιμή.

Στις 42/71 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με τους αγοραστές να υπερισχύουν κυρίως στα mid&small caps.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v