Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο σε... στάση με το βλέμμα σε Φρανκφούρτη

Υποτονικές συναλλαγές και οριακή διόρθωση για τον Γενικό Δείκτη καθώς αναμένονται τα σήματα από την ΕΚΤ, μετά το σοκ του απρόσμενα υψηλού πληθωρισμού στην ευρωζώνη. «Κλειδί» για την τάση η στάση των ξένων funds.

Χρηματιστήριο σε... στάση με το βλέμμα σε Φρανκφούρτη

Με μικρές απώλειες στα ευρωπαϊκά, ανάλογη εικόνα και στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Σε αναμονή των ανακοινώσεων της ΕΚΤ οι επενδυτές, με μικρό προβάδισμα των πωλητών από Φρανκφούρτη,
Παρίσι, μέχρι Αθήνα.

Με προσεκτικές κινήσεις οι εντολές από την προσυνεδρίαση, βραδύς ο ρυθμός εντολών από το «άνοιγμα», αποτυπώνεται στην περιορισμένη συναλλακτική δραστηριότητα και το στενό εύρος διακύμανσης δεικτών και μετοχών. Λίγο ως πολύ αναμενόμενο το ξεκίνημα της συνεδρίασης, η στάση ειδικά των βραχυπρόθεσμων, καθώς εκ προοιμίου ήταν γνωστό ότι η όποια απόφαση της Κριστίν Λαγκάρντ θα «βαρύνει» ανάλογα, πρωτίστως για τον τραπεζικό κλάδο.

Κλάδος-σηματωρός για τη στάση των ξένων funds, όσων τοποθετούνται από αρχές Ιανουαρίου -από χαμηλότερα επίπεδα τιμών-, εγγράφοντας μέχρι τώρα μικρότερες ή μεγαλύτερες υπεραξίες. Εως τις 950 μονάδες για τον ΓΔ, έως τις 2.315 για τον FTSE 25 και έως τις 688 μονάδες για τον ΔΤΡ, το «βάθος» των πωλήσεων, αρκετά πάνω από τις πρώτες περιοχές στήριξης. Σε εβδομαδιαίο διάστημα συνδυαστικά με το «κλείσιμο» της αυριανής συνεδρίασης, τελευταίας του πρώτου κύκλου για τον Φεβρουάριο.

Υπερτερούν οι πωλητές στις μετοχές του δείκτη FTSE 25, μεικτές οι κινήσεις στο ευρύτερο μέρος της αγοράς.
Στις 33/31 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 97 μετοχές χωρίς μεταβολή αλλά με μικρές απώλειες για σειρά μετοχών όπως Alpha Bank, Aegean, Viohalco, Coca Cola, Jumbo, Lamda Development κ.ά.

Στα μόλις 2,9 εκατ. η αξία συναλλαγών στο πρώτο ημίωρο, συγκριτικά χαμηλή με τον μέσο όρο των προηγούμενων ημερών. Και ενδεικτική της επιφυλακτικής στάσης που τηρούν οι επενδυτές.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v