Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνονται οι απώλειες στο Χρηματιστήριο

Προς τις 955 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, σε ευθυγράμμιση με την τάση στις διεθνείς αγορές. Στις τράπεζες οι εντονότερες πιέσεις, απώλειες και στα blue chips. Επιμένουν υψηλότερα Coca Cola, Μυτιληναίος. Τι σινιάλο στέλνει η ΔΕΗ.

Διευρύνονται οι απώλειες στο Χρηματιστήριο

Στον ρυθμό των εξελίξεων στην Ουκρανία κινούνται οι αγορές.

Ενα βήμα μπροστά, δύο πίσω, με τις δύο πλευρές δύσπιστες, κλίμα που μεταφέρεται και στα χρηματιστήρια.

Επιπρόσθετα στη Wall Street αναμένουν την ανακοίνωση των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ, μία μέρα μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Fed.

Ενδεικτική η εικόνα των futures, με τον S&P500 από 0,36% χαμηλότερα στις 4.454 μονάδες. Σταθερά με αρνητικό πρόσημο από νωρίς το πρωί αλλά όχι κάτω από τις 4.435 μονάδες.

Επίσης ενδεικτικό το 0,05% του DAX στις 15.368 μονάδες ή το -0,50% του FTSE100 στις 7.560 μονάδες.
Δεν διαφοροποιούνται ιδιαίτερα οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ακολουθώντας στον ρυθμό των διεθνών αγορών.

Περιορισμένης έκτασης πωλήσεις και αγορές από λίγο χαμηλότερες τιμές, περιμένοντας την αποσαφήνιση της κατάστασης. Στάση των επενδυτών, που αποτυπώνεται στα μόλις 25 εκατ. ευρώ αξίας συναλλαγών, πολύ χαμηλότερα των 90-95 εκατ. μέσου όρου των τελευταίων ημερών.

Φειδωλοί οι πωλητές, δεν βιάζονται οι αγοραστές, αμφότεροι δείχνουν να βολεύονται από τα τρέχοντα επίπεδα του FTSE25 πέριξ των 2.345-2.350 μονάδων, κοντά στις τιμές που διαμορφώνονται τα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης του δείκτη στα Παράγωγα. Τα ΣΜΕ Φεβρουαρίου λήγουν αύριο, με λίγες θέσεις σε χαμηλότερες τιμές (στο 0,44% το discount για 254 ΣΜΕ).

Στις 32/74 η σχέση ανοδικών/πτωτικών μετοχών, με τους πωλητές να υπερισχύουν αλλά χωρίς να πιέζουν σημαντικά χαμηλότερα. Και η προσφορά περνά με βραδύ ρυθμό, από την αρχή της συνεδρίασης.
Στις 957,26-963,52 η διακύμανση για τον ΓΔ, η «στενότερη» της εβδομάδας, όπως άλλωστε και για τον FTSE25 (2.341,33-2.359,75) και τον ΔΤΡ (729,06-740,48).

Σε απόσταση ασφαλείας από τις κοντινές στηρίξεις (εβδομαδιαία) και οι τρεις βασικοί δείκτες, στηρίξεις που εκτός δραματικού απροόπτου θα επιβεβαιωθούν αύριο. Υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημεία εκκίνησης για τον επόμενο ανοδικό κύκλο, που για τον ΓΔ μπορεί να φτάσει έως τις 990 μονάδες.

Alpha Bank, Εθνική, ΟΤΕ, Mytilineos, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Eurobank, Jumbo, Motor Oil, Lamda Development, Cenergy, Viohalco, ElvalHalcor κ.α. με τις -συγκριτικά- περισσότερες συναλλαγές.

Υπέρτεροι οι πωλητές, καθώς μόνο σε ΔΕΗ (8,72) και Motor Oil (14,05) είναι περισσότεροι οι αγοραστές.
Ειδικότερα, για τη μετοχή της Επιχείρησης με stop για long θέσεις τα 8,22 η τάση είναι ανοδική.

Αντίσταση στα 9 με 9,10 ευρώ, που εάν υπερβεί, ενισχύει την τάση με επόμενο στόχο προς τα 9,40 ευρώ.

Επιφυλακτικοί, προσεκτικοί και όσοι ενεργούν στα mid&small caps, με 3 από τις 20 μετοχές του FTMidCap
με θετικό πρόσημο. Entersoft (5,24), EpsiloNet (5,68), Autohellas (10,10).

Ξυλεμπορία, Κορδέλλου, Ευρωσύμβουλοι, Τζιρακιάν, Lykos, Ελαστρον, Βιοκαρπέτ, Πετρόπουλος με άνοδο μεγαλύτερη του 1% και συναλλαγές που δεν εγκλωβίζουν.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v