Πτώση με «στεγνό» τζίρο στο Χρηματιστήριο

Κάτω από τις 820 μονάδες υποχωρεί ο Γενικός Δείκτης, σε ευθυγράμμιση με την πτώση στις ευρωαγορές, με τους επενδυτές να περιορίζονται στα... απαραίτητα. Μεγαλύτερη η διόρθωση για τις τράπεζες, σε θετικό έδαφος ΟΤΕ και Ελβαλχαλκόρ.

Πτώση με «στεγνό» τζίρο στο Χρηματιστήριο

Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά, με εμφανές πλεονέκτημα οι πωλητές στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Οσο δεν διαφαίνεται σύντομα διέξοδος στο Ουκρανικό τόσο οι πωλητές θα διατηρούν το προβάδισμα
στις αγορές. Διαλείμματα ανοδικών διορθώσεων είναι στο πρόγραμμα, πλην όμως η τάση σε διάστημα μηνός παραμένει διορθωτική.

Με απώλειες ξεκίνησε η συνεδρίαση σε Φρανκφούρτη, Παρίσι, για να διευρυνθούν στη συνέχεια και να φθάσουν λίγο πριν τις 11:00 να ξεπερνούν το 2% για τον DAX. Στο κόκκινο τα futures στη Wall Street, με του S&P500 από 0,55% χαμηλότερα και τις 4.147 μονάδες, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση πως η επιβάρυνση της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι μεγαλύτερη από αυτή των ΗΠΑ.

Στον ρυθμό των χρηματιστηρίων της ηπειρωτικής Ευρώπης και το ελληνικό, με εντολές πώλησης από την προσυνεδρίαση να προϊδεάζουν για το άνοιγμα από τις 826,10 μονάδες, με κλίση προς τις 816,63 μονάδες.

Ωστόσο ενθαρρυντική -από τις λίγες- ένδειξη ο «στεγνός» τζίρος, δηλαδή οι προσεκτικές, περιορισμένες πωλήσεις συνδυαστικά με το «στήσιμο» αγοραστών από χαμηλότερες τιμές.

Αξία συναλλαγών σε διορθωτική συνεδρίαση, που φτάνει στο 1,83% για τον ΓΔ, ξεπερνά το 3,30% για τον ΔΤΡ και διαμορφώνεται σε 2,03% για τον FT 25, όχι μεγαλύτερη των 9,5 εκατ. ευρώ με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας.

Μάλιστα σε επιμέρους περιπτώσεις διαμορφώνονταν τιμές ακόμη και 4% χαμηλότερα με ελάχιστα κομμάτια, δίνοντας την εντύπωση πως οι πωλητές τις «εκβίαζαν».

Εως τις 550 μονάδες ο ΔΤΡ και τις 1.950 ο FTSE25, με συναλλαγές σε Alpha Bank, Εθνική, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Jumbo, Πειραιώς, Eurobank, ΔΕΗ, Mytilineos, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Πωλητές στην Alpha Βank από την αρχή, με την αγορά να αποτιμά τα αποτελέσματα 2021, ειδικότερα του τέταρτου τριμήνου, ως ασθενή έως το 0,995 ευρώ, πωλήσεις και σε Εθνική (2,775), ΟΠΑΠ (11,98), Jumbo (13,20) κ.α., με αγοραστές μόνο σε ΟΤΕ (16,295), ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (13,92).

Από τις μετοχές του δείκτη με αγοραστές και η ElvalHalcor, με τη διοίκηση να ανακοινώνει αποτελέσματα 2021, να ακολουθεί αύριο η Cenergy Holdings και την Πέμπτη η Viohalco.

Σε αναμονή και για τα μεγέθη της ΤΙΤΑΝ, με τα αποτελέσματα να διαμορφώνουν επιμέρους τάση.

Στις 11/74 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 80 μετοχές χωρίς μεταβολή.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v