Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ρελάνς αγοραστών και κίνηση προς τις 850 μονάδες

Με εκ προοιμίου πλεονέκτημα, οι αγοραστές σε Φρανκφούρτη, Παρίσι αξιοποιούν τη βραχυπρόθεσμη τάση για να οδηγήσουν τις τιμές τραπεζών και blue chips σε υψηλότερα επίπεδα. Η προσοχή στη Fed και στις εξελίξεις στο ουκρανικό μέτωπο.

Χρηματιστήριο: Ρελάνς αγοραστών και κίνηση προς τις 850 μονάδες

Ανοδικό το ξεκίνημα στα ευρωπαϊκά, σε αναμονή των ανακοινώσεων της Fed, ακολουθούν τον ρυθμό
και οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με εκ προοιμίου πλεονέκτημα, οι αγοραστές σε Φρανκφούρτη, Παρίσι αξιοποιούν την αφορμή για να ενεργήσουν αρκετά υψηλότερα. Συνεχίζουν στο «πράσινο» τα futures στη Νέα Υόρκη, τάση που ωθεί τον DAX προς τις 14.290 (2,66%), με αποτέλεσμα στην Αθήνα οι πρώτες εντολές να ξεκινήσουν από τις 831,35 και γρήγορα να φτάσουν περί τις 15 μονάδες υψηλότερα.

Αντίδραση με ταχύ ρυθμό εντολών, αυξημένες συναλλαγές σε τραπεζικά και blue chips, με τα πρώτα 10 εκατ. να καλύπτονται μέχρι τις 11:05.

Σε μετοχές των Εθνικής, Alpha Bank, OTE, Eurobank, Mytilineos, Πειραιώς και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, Lamda Development, Coca Cola, ΔΕΗ κ.α. με επιμερισμό εντολών, σταδιακή ενίσχυση θέσεων από την πλευρά των αγοραστών, που φέρνει τον Δείκτη Τραπεζών στις 595 και τον FTSE25 στις 2.037 μονάδες.

Μέσα σε 15' και με συναλλαγές αξίας 4 εκατ. επιτεύχθηκαν οι πρώτοι στόχοι -οι κοντινές ημερήσιες αντιστάσεις- στα επόμενα 20'-25' έγινε η υπέρβασή τους, τάση που ενισχύεται και συναλλακτικά.

Με γνώμονα την προσέγγισή μας -στο προσυνεδριακό σχόλιό μας- ο ζητούμενος για τους long στόχος του διημέρου Τετάρτης-Πέμπτης δείχνει να επιτυγχάνεται από την πρώτη ημέρα. Ωστόσο, με τις αγορές σε τόσο ρευστό περιβάλλον, η όποια βραχυπρόθεσμη προεξόφληση ενέχει ρίσκο, με ό,τι αυτό σημαίνει για την προσοχή που απαιτείται.

Το σημαντικό της μέχρι τώρα συνεδρίασης, η άμεση ανταπόκριση όσων δραστηριοποιούνται στον τραπεζικό κλάδο-κλειδί, που και λόγω της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων 2021 έχει επιπλέον λόγο να είναι στο επίκεντρο.

Επίσης σημαντική η ενεργοποίηση «ισχυρών χεριών» σε δεικτοβαρή χαρτιά όπως λ.χ. σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ αλλά και Mytilineos, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Coca Cola, TITAN, Motor Oil, ElvalHalcor, ΕΛΠΕ κ.α.

Ενδεικτική η σχέση 85/9, με αγελαία τη συμπεριφορά -σήμερα- των αγοραστών, ενώ για 23 μετοχές το ποσοστό μεταβολής ξεπερνά το 3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v