Μάζεψε τις απώλειες το Χρηματιστήριο

Ενεργοποίηση αγοραστών στα χαμηλά της συνεδρίασης, με τον Γενικό Δείκτη να επανέρχεται πάνω από τις 820 μονάδες και τον FT 25 να αναμετράται με τις 2.000. Σε ποιες μετοχές επιχειρούν οι long, τα σινιάλα για τη συνέχεια.

Μάζεψε τις απώλειες το Χρηματιστήριο

Περιορίζονται οι αρχικά μεγαλύτερες απώλειες στα ευρωπαϊκά, μαζεύεται το μεγαλύτερο μέρος της προσφοράς στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Το «γύρισμα» των futures στη Wall Street ήταν η αφορμή που (κυρίως) οι βραχυπρόθεσμοι άλλαξαν στάση σε Φρανκφούρτη, Παρίσι κ.α., με τον S&P500 από το μείον 0,54% στο συν 0,25% να δίνει το έναυσμα για σταδιακή επάνοδο των αγοραστών.

Ανάλογη μεταβολή στο χρηματιστήριό μας, που ούτως ή άλλως από την αρχή της συνεδρίασης έδειχνε μία μικρή -διακριτή ωστόσο- διαφοροποίηση από τα κύρια ευρωπαϊκά. Μάλιστα η φειδωλή προσφορά από την πλευρά των πωλητών ήταν μία από τις -λίγες- ενθαρρυντικές ενδείξεις πως το ΧΑ θα μπορούσε να διαφοροποιηθεί θετικά -συγκριτικά πάντα- σε σχέση λ.χ. με τη Φρανκφούρτη.

Ο χαμηλός τζίρος της πρώτης ώρας συνδυαστικά με το «στήσιμο» αγοραστών από χαμηλότερα επίπεδα, την ανθεκτικότητα μετοχών όπως λ.χ. ο ΟΤΕ συνέβαλαν στην επιβεβαίωση των κοντινών (ημερήσιων) στηρίξεων.

Εξέλιξη που ενεργοποίησε από τα χαμηλά των 814,77 μονάδων εντολές αγοράς και σε άλλα χαρτιά του δείκτη, με αποτέλεσμα ο μεν ΓΔ να διαμορφώνεται στις 828 μονάδες και ο FTSE25 προς τις 1.985 μονάδες.

Σταδιακά ενισχύθηκαν οι αγοραστές και σε μετοχές των ΕΛΠΕ, Aegean, Sarantis, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ΟΛΠ, ElvalHalcor, τάση που επεκτάθηκε σε ευρύτερο μέρος του ταμπλό.

Ετσι νωρίτερα, στις 13:35, με την αξία των συναλλαγών στα 24,2 εκατ., η σχέση ανοδικών/πτωτικών βελτιώθηκε στις 32/62 με 72 μετοχές χωρίς μεταβολή.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v