Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Δίνουν τάση οι εξελίξεις στο Ουκρανικό

Μικρή άνοδος για ΓΔ, αρνητικά πρόσημα στις αγορές, με τα νεότερα από το πολεμικό μέτωπο και την άνοδο του πετρελαίου να «βαραίνουν» τις μετοχές. Ο «αέρας» από την ανοδική επαναφορά στο Χρηματιστήριο της Αθήνας και τι να προσέξουν οι επενδυτές.

Χρηματιστήριο: Δίνουν τάση οι εξελίξεις στο Ουκρανικό

Με αρνητικό πρόσημο οι αγορές στην Ασία, οριακά χαμηλότερα τα futures στη Wall Street και στις ευρωπαϊκές, οι εξελίξεις στην Ουκρανία αλλά και τα νέα από το ενεργειακό μέτωπο διαμορφώνουν τη στάση των επενδυτών.

Από 0,39% χαμηλότερα και τις 4.437 μονάδες τα futures του S&P500, από τις 14.413 μονάδες ο DAX, με το Κίεβο να απορρίπτει τελεσίγραφο της Μόσχας για τη Μαριούπολη. Κατά πάσα βεβαιότητα, με ανοιχτό το ουκρανικό θα ενεργήσουν οι επενδυτές και αυτή την εβδομάδα, με την προσοχή να στρέφεται και προς τις Βρυξέλλες, στη σημαντική Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης-Παρασκευής.

Με ελληνικές ιδιαιτερότητες η εβδομάδα, με εύλογο το ενδιαφέρον για το πώς θα «τιμολογηθεί» η αξιολόγηση από την DBRS και προσοχή στην αργία της Παρασκευής.

Σε αυτό το περιβάλλον, στο Χρηματιστήριο Αθηνών κατ' αρχάς οι βραχυπρόθεσμοι έχουν τον «αέρα» της τελευταίας εβδομάδας, την ισχυρή επαναφορά του τραπεζικού κλάδου συνδυαστικά με την επάνοδο αγοραστών σε συγκεκριμένα δεικτοβαρή χαρτιά.

Από τις 862,86 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, από τις 618,65 ο Δείκτης Τραπεζών, από τις 2.081,71 μονάδες ο FTSE25.

Ανοδική διόρθωση με καλό τζίρο, μεγαλύτερο των 90 εκατ, για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα σε κύκλο επαναφοράς, που πρακτικά σημαίνει ότι η αντίδραση από το τελευταίο χαμηλό της Τρίτης 8 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με λεφτά. Σε αντίθεση με τη διόρθωση τριών σερί εβδομάδων, που είχε προηγηθεί με χαρτιά. Με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη συνέχεια-κλείσιμο μηνός τη μεθεπόμενη Πέμπτη 31 Μαρτίου.
Οικονομικά αποτελέσματα, επιχειρηματικές εξελίξεις, διεργασίες σε διάφορους κλάδους και τομείς μπορεί να συντηρήσουν την τάση στο «ρηχό» χρηματιστήριό μας.

Αναμφίβολα η εκκίνηση του διαγωνισμού για το μεγάλο, πολύ μεγάλο project της Αττικής Οδού στέλνει ένα καθαρό μήνυμα σε αγορές, επενδυτικά κεφάλαια και επιχειρηματικά συμφέροντα. Δεκαπέντε υποψήφιοι για τον διαγωνισμό, όπως από νωρίς μας ενημερώνει η Πένυ Κούτρα.

Συν την προσοχή προς την ανακοίνωση οικονομικών μεγεθών 2021, με κυριότερα των ΟΠΑΠ, Aegean, Fourlis.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v