Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Πού θα παιχτεί το πρόσημο της συνεδρίασης

Ανοδικό το ξεκίνημα για τον ΓΔ. Την αύξηση επιτοκίων από τη Fed και τις εξελίξεις στο ουκρανικό, υπό το πρίσμα Moody's-DBRS, καλούνται να αποτιμήσουν οι επενδυτές. Οι θεαματικές επιδόσεις των τραπεζών. Τι σινιάλο στέλνει το διάγραμμα του ΟΤΕ.

Χρηματιστήριο: Πού θα παιχτεί το πρόσημο της συνεδρίασης

Στο ουκρανικό και στην αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων η προσοχή των επενδυτών.

Θεαματική άνοδος στη Wall Street, με τον S&P500 με άλμα 2,44% στις 4.357 μονάδες και τις μετοχές των JPMC, BofA, με σημαντικά κέρδη.

Στο ουκρανικό, οι τελευταίες εξελίξεις -με τις δηλώσεις Μπάιντεν, νέα αποστολή πολεμικού υλικού κ.α.- ενισχύουν όσους εκτιμούν πως -ακόμη- θα διαδραματιστούν -δυστυχώς- αρκετά επεισόδια (πιθανόν βιαιότερα) μέχρις ότου υπάρξει διέξοδος. Να δούμε πώς θα «τιμολογηθούν» αυτά από τους επενδυτές, ειδικότερα τους βραχυπρόθεσμους, σήμερα-αύριο.

Από οριακά χαμηλότερα τα futures του DAX, μετά το χθεσινό εκρηκτικό 3,76% στις 14.440 μονάδες.

Με μικρή διακύμανση και η προθεσμιακή στη Νέα Υόρκη, εύλογα καθώς μερίδα των traders θα επιδιώξει να «κλειδώσει» μέρος σημαντικών βραχυπρόθεσμων αποδόσεων.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το χθεσινό θεαματικό 10,02% του τραπεζικού κλάδου, συνολικά 17,03% σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας, το πιθανότερο να οδηγήσει ορισμένους σε μερική κατοχύρωση θέσεων.

Στο 12,39% η εβδομαδιαία μεταβολή για τη μετοχή της Alpha Bank, στο 22,24% (!) για τη Eurobank, στο 17,54% για την Εθνική και στο 14,91% για την Πειραιώς, είναι, ομολογουμένως, πολύ δελεαστικές επιδόσεις για ένα επενδυτικό χαρτοφυλάκιο. Για αυτό η διακύμανση του ΔΤΡ θα «παιχτεί» στην έκταση της προσφοράς και την απορροφητικότητα της ζήτησης, συνεκτιμώντας πως μικρό μέρος «έξυπνου χρήματος» ποντάρει στην αυριανή βαθμολόγηση από (κυρίως) τις Moody's και DBRS.

Στις 2.103,52 μονάδες ο FTSE25, με το σύνολο των 21 blue chips με μικρότερη ή μεγαλύτερη άνοδο, με νέα υψηλά για την Τέρνα Ενεργειακή (15,50), ολική επαναφορά του ΟΤΕ (16,60), ισχυρή αντίδραση των ΔΕΗ (7,80), Mytilineos (14,52), Coca Cola (20,50), Motor Oil (13,73), Aegean (5,35), ΟΠΑΠ (12,67), Quest (6,27) κ.α.

Από τις μετοχές-σηματωρούς ο ΟΤΕ, με τη διαγραμματική απεικόνισή του να παραπέμπει υψηλότερα.

Με 111,3 εκατ. ευρώ η χθεσινή υπεραπόδοση, με 10,2 εκατ. μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών και συντριπτική υπερίσχυση των αγοραστών (111/12) η συνεδρίαση θα απαιτήσει λίγο περισσότερη προσοχή στα πρώτα 15'-30', στην περίπτωση που με λίγες συναλλαγές επιχειρηθεί το «τράβηγμα» υψηλότερα των 880 μονάδων.

Στήριξη για τον ΓΔ στην ευρύτερη περιοχή των 850 μον., συνεκτιμώντας το αυριανό triple witching.

Mε σημαντικό premium και οι δύο σειρές, για τα 1.254 ΣΜΕ Μαρτίου και τα 2.864 μηνός Απριλίου.

Τεχνικά, για τον ΓΔ η επαναφορά πάνω από τις 905 μονάδες είναι μεν εφικτή, βραχυπρόθεσμα, μένει να φανεί ωστόσο εάν θα μεσολαβήσει επιβεβαίωση των κοντινών στηρίξεων. Οι 865 είναι μία από αυτές.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v