Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μονόδρομος το stock picking στο Χρηματιστήριο

Ανοδικό το ξεκίνημα για τον ΓΔ. Η επιφυλακτικότητα και η αναμονή αναμένεται να αποτελέσουν κύρια χαρακτηριστικά και της σημερινής συνεδρίασης. Η καθίζηση των συναλλαγών και η στροφή των επενδυτών σε εταιρείες που ανακοινώνουν αποτελέσματα.

Μονόδρομος το stock picking στο Χρηματιστήριο

Στις εξελίξεις στην Ουκρανία και τις νέες προειδοποιήσεις του επικεφαλής της Fed η προσοχή των επενδυτών.

Στη Wall Street επέστρεψαν οι πωλητές μετά από 5 σερί ανοδικές συνεδριάσεις, με τα futures του S&P500 νωρίτερα από 0,10% χαμηλότερα, στις 4.447 μονάδες.

Από τις 14.330,37 μετά τη χθεσινή διόρθωση 0,57% ο DAX και στο Χρηματιστήριο Αθηνών κύριο χαρακτηριστικό της χθεσινής συνεδρίασης η καθίζηση της αξίας συναλλαγών. Στα 43 εκατ. ευρώ ο τζίρος από τα 96 εκατ. ημερήσιος μέσος όρος την τελευταία εβδομάδα και 120 εκατ. την αμέσως προηγούμενη.

Επιφυλακτικότητα, αναμονή και μερική σιγή από την πλευρά των ξένων, μέρος των οποίων έχει «κλειδώσει» μέρος θέσεών του στη διάρκεια της ανοδικής διόρθωσης από τα χαμηλά στις αρχές Μαρτίου.

Σιγή ανάλογη του οίκου Moody's την Παρασκευή το βράδυ, ενδεικτική της στάσης ξένων διαχειριστών, της μείωσης της έκθεσής τους στην ελληνική αγορά (της μόνης ΕΜΕΑ σε όρους ευρώ), με ό,τι αυτό προοιωνίζεται για σήμερα-μεθαύριο, οπότε και ολοκληρώνεται χρηματιστηριακά η εβδομάδα. Η αργία της Παρασκευής το πιθανότερο να συντηρήσει τον χαμηλό ρυθμό από την πλευρά βραχυπρόθεσμων και επενδυτών, να οδηγήσει αρκετούς σε περιορισμένες επιλεκτικές κινήσεις, ένα stock picking ανάλογο της χθεσινής συνεδρίασης.

Από τις 859,32 μονάδες ο ΓΔ και δύσκολα να συντρέξουν αφορμές για ουσιαστική αλλαγή τάσης, με υπέρβαση των 880-890 μονάδων (σε κλείσιμο την Πέμπτη), για αυτό ζητούμενη είναι η διασφάλιση της στήριξης πέριξ της ευρύτερης περιοχής των 850 μονάδων. Στις 852 η κοντινή -ημερήσια- στήριξη για τον ΓΔ.

Οπως φάνηκε στις τελευταίες συνεδριάσεις, η ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων 2021, οι όποιες προβλέψεις των επιτελών των εισηγμένων για το πρώτο τρίμηνο και τη χρήση του 2022 στις τηλε-ενημερώσεις που ακολουθούν, διαμορφώνουν τάση. Εύλογα σήμερα η προσοχή επικεντρώνεται στον ΟΠΑΠ, που ανακοινώνει τα μεγέθη 2021 μετά τη λήξη της συνεδρίασης. Το ίδιο και η Fourlis.

Ειδικότερα για τον ΟΠAΠ οι αναλυτές εκτιμούν (κατά μέσο όρο) καθαρά κέρδη 279 εκατ. και μέρισμα 1,04 ευρώ/μετοχή, σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση της Merit χρηματιστηριακής.

Επιλεκτικές τοποθετήσεις με τα αποτελέσματα στο επίκεντρο αλλά και στάση αναμονής για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και στο ενεργειακό, βλέπει η Beta χρηματιστηριακή.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v