Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Stock picking χωρίς κατεύθυνση

Οριακές οι μεταβολές για τους βασικούς δείκτες και περιορισμένες συναλλαγές χαρακτηρίζουν τη συνεδρίαση. Πωλητές σε ΓΕΚ Τέρνα και ΔΕΗ, αγοραστές για ΟΠΑΠ, Mytilineos και Jumbo. Σε στάση αναμονής τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Χρηματιστήριο: Stock picking χωρίς κατεύθυνση

Σε στάση αναμονής οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά, συνεδρίαση με απόντες την πλειονότητα των επενδυτών
στο Χρηματιστήριο Αθηνών. 

Ραγδαίες οι εξελίξεις στα διάφορα μέτωπα, από Μόσχα-Κίεβο μέχρι Βρυξέλλες, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί, στάση που αποτυπώνεται τόσο στις μειωμένες συναλλαγές σε Φρανκφούρτη, Παρίσι, όσο στη διακύμανση δεικτών-μετοχών καθώς εξαντλείται σε στενότερα εύρη απ' ό,τι τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Σε εύρος μόλις 5 μονάδων η διακύμανση για τον Γενικό Δείκτη, με ανάλογη για τον DAX, την ώρα που τα futures του S&P 500 παραπέμπουν σε μικρό ανοδικό άνοιγμα, από τις 4.463 (0,25%).

Στα καθ' ημάς, παρά το αρχικά ενθαρρυντικό ξεκίνημα, στα πρώτα 30'-45', με καλή ροή εντολών, τζίρο μεγαλύτερο απ' ό,τι εχθές από τις 11:30-11:45 και επιβραδύνθηκε ο ρυθμός, ατόνησε το όποιο επενδυτικό ενδιαφέρον, για να φτάσουμε στις 14:30 προκειμένου η αξία συναλλαγών να περάσει τα 20 εκατ. ευρώ.

Τζίρος... ημιαργίας για δεύτερη σερί συνεδρίαση, με την πλειονότητα traders και επενδυτών να παρακολουθούν ή να απέχουν, ένδειξη ασαφούς τάσης, κατ' αρχάς, για τη βραχυπρόθεσμη συνέχεια.

Παραμένουν σε ΟΤΕ και ΟΠΑΠ επικεντρωμένες οι εντολές πωλητών-αγοραστών και με τις Εθνική, Alpha Bank, Eurobank να ακολουθούν, αλλά με εμφανή τον περιορισμό των επενδυτών στις απολύτως απαραίτητες ενέργειες. Ενα stock picking αναμενόμενο μεν -όπως επισημάνθηκε από το προσυνεδριακό σχόλιο- αλλά με ρυθμό, τζίρο κατώτερα των αρχικών εκτιμήσεων.

Ουσιαστικά χωρίς τάση και ο ΔΤΡ -στην περιοχή των 610 μονάδων- και ο FTSE 25 σ-τα πέριξ των 2.070-, χωρίς σαφή κατεύθυνση είτε προς τη μία είτε προς την άλλη πλευρά. Και αν το ενδεχόμενο μίας πειστικής επανόδου προς τις 880-890 μονάδες δεν είχε -εξαρχής- τις περισσότερες πιθανότητες όπως και της δοκιμασίας των 850 μονάδων, η αιφνίδια μείωση ενδιαφέροντος (συναλλαγών, τζίρου) ξαφνιάζει.

Πωλητές έως τα 16,375 ευρώ στη μετοχή του ΟΤΕ, αγοραστές έως τα 12,65 στον ΟΠΑΠ -περιμένοντας την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 2021-, με αγορές υψηλότερα η Alpha Βank (1,073), η Eurobank (1,025), με πωλήσεις η Εθνική (3,098).
Επίσης με αγορές σε Mytilineos (14,20), Jumbo (13,71), Motor Oil (13,59), με πωλήσεις σε ΔΕΗ (7,47), Quest (6,01) κ.ά., με τις 72 μετοχές χωρίς μεταβολή ως ακόμη μία ένδειξη του υποτονικού κλίματος που επικρατεί.
Στις 41/53 η σχέση ανοδικών/πτωτικών λίγο μετά τις 14:30, σε μία περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα συνεδρίαση.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v