Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ισορροπεί στις 890 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Επιφυλακτικές κινήσεις από τους traders, με τον ΓΔ σε στενό εύρος διακύμανσης και την αρχική προσφορά να απορροφάται. Μικρά κέρδη για τις τραπεζικές μετοχές, «βαρίδι» για την τάση η Coca Cola, ξεχωρίζει ανοδικά η Quest.

Χρηματιστήριο: Ισορροπεί στις 890 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Η απειλή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας αναζωπυρώνει το -ούτως ή άλλως- ανοιχτό «ουκρανικό», πυροδοτώντας ελεγχόμενης έντασης αναταράξεις στις αγορές.

Απώλειες 0,34% στις 14.388 μονάδες για τον DAX, χαμηλότερα 0,18% στις 4.531 τα futures του S&P500 και στο Χρηματιστήριο Αθηνών η συνεδρίαση ξεκίνησε με επιφυλακτικές κινήσεις από τους επενδυτές, με πωλητές- αγοραστές να ενεργούν σε στενά εύρη διακύμανσης.

Μικρό προβάδισμα πωλητών, περιορισμένες συναλλαγές έως τις 886,38, άμεση απάντηση αγοραστών με επαναφορά πάνω από τις 890 μονάδες, διατηρώντας έτσι την ανοδική φορά σε διαστήματα εβδομάδος και μηνός.

Αμεση απορρόφηση των εντολών που βγήκαν σε τραπεζικά χαρτιά και συγκεκριμένα blue chips, με τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σε Alpha Bank, Mytilineos, Eurobank, Εθνική, ΟΠΑΠ και Coca Cola, Πειραιώς, ΔΕΗ, Jumbo, Lamda Development.

Ικανοποιητική η ροή συναλλαγών από την πλευρά πωλητών - αγοραστών, με εμφανή την προσπάθεια αμφοτέρων να διαφυλαχθεί η τάση. Ζητούμενη η επιβεβαίωση των 880 μονάδων ως σημείου αναφοράς για τη συνέχεια, με τον τραπεζικό κλάδο λίγο υψηλότερα και μεικτές τάσεις για τις μετοχές του δείκτη.

Στην περιοχή των 650-660 μονάδων ο Δείκτης Τραπεζών, πέριξ των 2.155-2.160 μονάδων ο FTSE25.

Στο 1,145 (0,57%) η μετοχή της Alpha Βank, με τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα από τα τραπεζικά, στα 15,25 (0,73%) της Mytilineos από τα blue chips, κατά κάποιο τρόπο «δείχνοντας» την εστίαση των επενδυτών.

Μικρό το προβάδισμα των αγοραστών λίγο πριν τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας συνεδρίασης, με ενδεικτική τη σχέση 44/35, με traders, επενδυτές να ενεργούν με γνώμονα και την ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων 2021.

Στα 8,2 εκατ. ευρώ, με ένα μικρό πακέτο για 25.000 μτχ. της Jumbo στα 13,67 ευρώ.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v