Ισορροπία και κλείδωμα θέσεων στο Χρηματιστήριο

Χάνει τα πρωινά κέρδη του ο Γενικός Δείκτης, περιορίζεται η άνοδος για τις τραπεζικές μετοχές, καθώς μερίδα επενδυτών επιλέγει να «πάει ταμείο». Πτώση για Coca Cola, ξεχωρίζει ανοδικά η Aegean. Νέα ιστορικά υψηλά για την Τέρνα Ενεργειακή.

Ισορροπία και κλείδωμα θέσεων στο Χρηματιστήριο

Σε ήπιους τόνους, σε στενά εύρη διακύμανσης και διακριτικό «κλείδωμα» μέρους θέσεων εξελίσσεται η συνεδρίαση.

Χωρίς κάτι το σημαντικό η τελευταία συνεδρίαση Μαρτίου, από Φρανκφούρτη σε Νέα Υόρκη, στο Χρηματιστήριο Αθηνών πωλητές-αγοραστές εναλλάσσονται, με τους πρώτους να έχουν αποκτήσει μικρό προβάδισμα μετά τις 14:00.

Με τα futures του S&P500 οριακά από τις 4.598 μονάδες, ο DAX κλίνει ελαφρώς προς τις 14.567 (-0,27%) και ο ΓΔ περνά οριακά σε αρνητικό έδαφος, για πρώτη φορά από την αρχή της συνεδρίασης.

Με το υψηλό ημέρας για τον ΓΔ (893,09 μονάδες) να καταγράφεται στις 11:30, η σταδιακή διολίσθηση προς τις 884 μονάδες θα πρέπει να θεωρηθεί ως λογική συνέπεια των ρευστοποιήσεων που ακολούθησαν. Στο πλαίσιο της κατοχύρωσης μέρους θέσεων για Μάρτιο και πρώτο 3μηνο, θα πρέπει να λογισθούν οι εντολές που δόθηκαν -κυρίως- στα τραπεζικά χαρτιά και δευτερευόντως σε μετοχές-σηματωρούς του δείκτη.

Εως τις 652,41 η αντίδραση, αρχικά, για τον ΔΤΡ, που στη συνέχεια έκλινε προς τις 644 μονάδες, συνέπεια των ρευστοποιήσεων σε Alpha Bank (από το 1,1405), Eurobank (από το 1,0835), Εθνική (από τα 3,391) και από το 1,438 ευρώ για τη μετοχή της Πειραιώς.

Με θετικό πρόσημο 12,25% ο ΔΤΡ, από την αρχή του έτους, είναι ο κλάδος-μοχλός για την αγορά.

Ωστόσο μεγαλύτερος τζίρος γίνεται σε ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, όπου επίσης κατοχυρώνεται μέρος θέσεων 3μήνου.

Σε ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Aegean, Viohalco, Quest, Lamda, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΥΔΑΠ, Jumbo, οι αγοραστές υπερτερούν σε λίγο έως 2,29% (Aegean) υψηλότερες τιμές.

Για τον τίτλο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής καταγράφηκε νέα ιστορικά υψηλή τιμή στα 17,28, μετά τη χθεσινή στα 16,84 ευρώ.

Μοιρασμένη η σχέση πωλητών-αγοραστών, ενδεικτική η σχέση 50/52 πτωτικών-ανοδικών, σε μία εμφανή σταδιακή αλλαγή της αρχικής 14/62 μετοχών.

Στα 28 εκατ. ο τζίρος (στις 14:35) σε σύγκριση με τα 78 εκατ. της χθεσινής συνεδρίασης και μακράν χαμηλότερος του μέσου όρου εβδομάδας.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v