Προσεκτικές οι κινήσεις στο Χρηματιστήριο

Οριακή άνοδο στο ξεκίνημα του νέου μήνα, με το βλέμμα στραμμένο στην Ουκρανία. Ο Απρίλιος θεωρείται ο πλέον φιλικός μήνας για τους αγοραστές, όμως σε συνθήκες πολέμου, όλα μπορούν να ανατραπούν. Η εικόνα στα blue chips.

Προσεκτικές οι κινήσεις στο Χρηματιστήριο

Ανοδικό αλλά επιφυλακτικό το ξεκίνημα δεύτερου τριμήνου στις αγορές. Με την προσοχή σταθερά στις εξελίξεις στην Ουκρανία και όσων απορρέουν στο οικονομικό πεδίο, οι επενδυτές ενεργούν προσεκτικά, από Φρανκφούρτη μέχρι Νέα Υόρκη και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στις 14.445 (0,25%) ο DAX, από τις 4.543 (0,27%) τα futures του S&P 500 και από τις 878,05 μονάδες για τον ΓΔ οι πρώτες εντολές στο χρηματιστήριό μας.

Τι κρύβει το «μπρα ντε φερ» Πούτιν - Ευρώπης για τα ρούβλια, η εμβριθής προσέγγιση/ανάλυση του Γιώργου Παπανικολάου, για να έχουμε ευρύτερη εικόνα όσων διαδραματίζονται και διακυβεύονται στη συνέχεια.

Σε μία συγκυρία που, όπως σημειώνεται σε συνέντευξη της Giada Giani (Citi Research) στον Γιώργο Α. Σαββάκη, η Ευρώπη δεν θα προχωρήσει σε νέο ευρωομόλογο.

Στα υπόψη, καθώς ο Απρίλιος μπορεί να είναι ο πιο φιλικός από τους 12 μήνες για τους long, πλην, όμως, οι προκλήσεις και σημαντικές και καθοριστικές είναι. Συνεπώς η στρατηγική βραχυπρόθεσμων και επενδυτών θα διαμορφώνεται ανάλογα, αρχής γενομένης από αυτόν τον μήνα.

Στα της συνεδρίασης, περιορισμένες οι συναλλαγές (αναλογικά), πολύ λιγότερες του μέσου όρου, θυμίζοντας πως σύμφωνα με τα στοιχεία και της χθεσινής συνεδρίασης, φθάνει τα 84 εκατ. ημερησίως.

Με ενδεικτικό τον ρυθμό εντολών σε στενά εύρη διακύμανσης, στα πρώτα 40', η σημερινή συνεδρίαση θα είναι περισσότερο αναγνωριστικού χαρακτήρα, με χαμηλή διάθεση για ανάληψη κινδύνου από τους βραχυπρόθεσμους (καθώς ακολουθεί ΣΚ) παρά κατατοπιστικού ως προς τη φορά δεικτών-μετοχών.

Στις συνήθεις μετοχές και σήμερα το κύριο μέρος των εντολών, με Alpha Bank, Eurobank, ΟΤΕ, Εθνική, ΟΠΑΠ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Mytilineos, Πειραιώς και ΑΔΜΗΕ στην πρώτη 10άδα. Εκπληξη -μέχρι στιγμής- ο αυξημένος τζίρος σε άνοδο της μετοχής του Διαχειριστή έως τα 2,31 ευρώ αλλά και η επάνοδος της ΕΥΔΑΠ πάνω από το όριο των 7 ευρώ.

Στις 39/20 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 103 μετοχές χωρίς μεταβολή (στις 11:10), με την αξία των συναλλαγών στα 4,1 εκατ.

Μόχλευσης συνέχεια στα mid & small caps, με Epsilon Net, Intracom, Fourlis, Cenergy κ.α. να ξεχωρίζουν από την πλευρά των αγοραστών, ενώ για ΚΕΚΡΩΨ, Centric καταγράφεται η μεγαλύτερη άνοδος.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v