Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρατάνε οι στηρίξεις στο Χρηματιστήριο

Σε θετικό έδαφος περνά ο Γενικός Δείκτης παρά τις πιέσεις στις ευρωαγορές, ενθαρρυντική η επιβεβαίωση των στηρίξεων. Πιέσεις για τις τραπεζικές μετοχές και Coca Cola, διαχειρίσιμες οι απώλειες για τα blue chips. Ανοδικά η Lamda, σταθερός ο ΟΠΑΠ.

Κρατάνε οι στηρίξεις στο Χρηματιστήριο

Στο «κόκκινο» τα ευρωπαϊκά, από χαμηλότερα επίπεδα η προθεσμιακή στη Νέα Υόρκη και στο Χρηματιστήριο Αθηνών η συνεδρίαση ξεκίνησε με προβάδισμα των πωλητών.

«Βουτιά» για τις μετοχές των Deutsche Bank-Commerzbank στη Φρανκφούρτη, με συνέπεια τη «βύθιση» για τον DAX προς τις 13.950 μονάδες, προβλέψεις για πληθωρισμό δυσθεώρητο στις ΗΠΑ με τα futures του S&P500 από τις 4.392 (-0,32%) και στα καθ' ημάς, «άνοιγμα» από τις 907,76 μονάδες, διόρθωση λίγο χαμηλότερα, με εμφανή την προσπάθεια των επενδυτών να διαχειριστούν τη νέα κρίση.

Στα 12 εκατ. ευρώ η αξία συναλλαγών (*), με τη ροή εντολών ελεγχόμενη, ενδεικτική της σπουδής και των πωλητών να διαφυλαχθεί η τάση που διαμορφώνεται εδώ και ένα μήνα.

Σε Alpha Βank, Εθνική οι περισσότερες συναλλαγές, με τον Δείκτη Τραπεζών έως τις 640 μονάδες αλλά σε διόρθωση μικρότερη απ' ό,τι ο ευρωπαϊκός Eurostoxx Banks.

Η αιφνίδια μείωση σημαντικής θέσης επενδυτικών οίκων από Deutsche Bank, Commerzbank πυροδοτεί ανησυχίες εν μέσω νέων υψηλών στοιχείων για τον πληθωρισμό, λ.χ. στο 7,6% στην γερμανική οικονομία τον Μάρτιο, απόρροια και των συνεπειών του πολέμου στην Ουκρανία.

Δεδομένης της τάσης του EuroStoxx Banks, η μέχρι τώρα διαχείριση στο ελληνικό χρηματιστήριο αποτιμάται ως ικανοποιητική, με τις πωλήσεις να μην εκτείνονται χαμηλότερα σημαντικών στηρίξεων. Τουλάχιστον προσώρας, με τη συμπλήρωση των πρώτων 60' της συνεδρίασης.

Στο 1,0905 (-1,04%) η Alpha Bank, στα 3,611 (-1,17%) η Εθνική.

Διαχειρίσιμη η κατάσταση για τα blue chips, με συναλλαγές σε ΟΠΑΠ (14,24), ΔΕΗ (8,495), Lamda Development (6,42), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (9,64), ΕΛΛΑΚΤΩΡ (1,348), Motor Oil (14,80), Jumbo (15) κ.α.

Εως τις 2.200 μονάδες η διόρθωση για τον FTSE25, με ενθαρρυντική -από την τεχνική πλευρά- την επιβεβαίωση των στηρίξεων (που είχαν αναφερθεί στο προσυνεδριακό σχόλιο).

Στις 20/52 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 91 μετοχές χωρίς μεταβολή.

(* ) με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v