Συντήρηση στο Χρηματιστήριο πριν τις αργίες

Μικρό προβάδισμα συντηρούν οι αγοραστές, με τον FT 25 να ξεπερνά τις 2.250 μονάδες εν αναμονή και της ΕΚΤ. Κινήσεις κλειδώματος κερδών πριν το τετραήμερο. Νέα υψηλά για Mytilineos, ΟΠΑΠ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Εισερχόμενες πιέσεις στην Coca Cola.

Συντήρηση στο Χρηματιστήριο πριν τις αργίες

Ηπια άνοδος στα ευρωπαϊκά, ανάλογη εικόνα στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σε αναμονή της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και όσων θα ανακοινωθούν το μεσημέρι
στη Φρανκφούρτη, οι αγοραστές έχουν μικρό προβάδισμα, ενώ οριακά θετικό είναι το πρόσημο για τα futures του S&P500 στη Νέα Υόρκη.

Στα καθ' ημάς, αγοραστές και πωλητές δεν έχουν λόγο να επισπεύδουν σήμερα, τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας και με την επόμενη εργάσιμη τη Μεγ. Τρίτη, περισσότερο θα επιδιώξουν να κατοχυρώσουν μέρος θέσεών τους χωρίς να θέσουν σε αμφισβήτηση την τάση, που συντηρείται ανοδική.

Με ελαφρώς περισσότερες εντολές αγοράς στην αρχή, ο Γενικός Δείκτης συνέχισε προς τις 930 μονάδες, με εισροές σε blue chips αλλά και σε τραπεζικά χαρτιά, με αποτέλεσμα ο FTSE25 να περάσει τις 2.250 και ο Δείκτης Τραπεζών τις 655 μονάδες.

Σε διαπραγμάτευση υψηλότερα των σημαντικών περιοχών ΚΜΟ200 ημερών και οι 3 βασικοί δείκτες, δίνεται η δυνατότητα σε όσους θέλουν να «κλειδώσουν» υπεραξίες να το πετύχουν σε καλές τιμές και σε όσους προσβλέπουν σε άνοδο, να τοποθετηθούν. Θετικό το momentum λειτουργεί υπέρ των long, με προοπτική εβδομάδας, συνεκτιμώντας το ότι και η προσεχής περιλαμβάνει λιγότερες συνεδριάσεις.

Ενδεικτική της εισροής κεφαλαίων σε μετοχές του δείκτη η καταγραφή νέων υψηλών για Mytilineos, ΟΠΑΠ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στα πρώτα 20' της συνεδρίασης, με αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα και στις τρεις.

Στην κορυφή της σχετικής κατάταξης η Mytilineos έφτασε έως τα 16,35 ευρώ, με αγορές η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή έως τα 17,65 και έως τα 14,48 ευρώ η μετοχή του ΟΠΑΠ.

Με αγοραστές στην πλειονότητα των μετοχών του δείκτη, με εξαίρεση την Coca Cola έως τα 18,97 ευρώ, λόγω εισαγόμενων -από το Λονδίνο- πιέσεων.

Θετικό πρόσημο και για τις 4 τραπεζικές, σε Eurobank ο μεγαλύτερος τζίρος, σε Alpha Bank η ισχυρότερη άνοδος.

Ωστόσο, όπως συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες, η εστίαση είναι προς τα μη τραπεζικά, όπου με κυκλικές εντολές ενισχύονται τα περισσότερα σε διάστημα εβδομάδας και Απριλίου.

Συνέχεια στην αντίδραση της Viohalco στα 4,48 ευρώ, στο 1,738 η ElvalHalcor, στα 18,17 στην... αναμονή ο ΟΤΕ.

Εμφανές το πλεονέκτημα των αγοραστών, που υπερισχύουν σε 58 έναντι 23 μετοχών.

Στα 4,95 εκατ. η αξία συναλλαγών, με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v