Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σημάδια ζωής από τους long στο Χρηματιστήριο

Ανασύνταξη δυνάμεων στις διεθνείς αγορές συμπαρασύρει και το ΧΑ υψηλότερα. Τεχνικής μορφής η αντίδραση, αγοραστές στις τράπεζες και επιλεγμένα blue chips. Τα σινιάλα για τη συνέχεια.

Σημάδια ζωής από τους long στο Χρηματιστήριο

Επιχείρηση ανασύνταξης δυνάμεων στα ευρωπαϊκά, αντιδρά και το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σε εξέλιξη ανοδική διόρθωση από Φρανκφούρτη μέχρι Αθήνα, με οδηγό το «γύρισμα» των futures
στη Νέα Υόρκη.

Μετά το νέο -χθεσινό- ξεπούλημα η τεχνικής μορφής αντίδραση, με τους επενδυτές σε συνεχή ετοιμότητα, ειδικότερα σήμερα-αύριο, εν αναμονή της ανακοίνωσης στοιχείων πληθωρισμού Απριλίου, οικονομικών δεικτών και αποτελεσμάτων.

Από την αρχή της συνεδρίασης στα ευρωπαϊκά φάνηκε πως οι επενδυτές θα επεδίωκαν να ανακτήσουν μέρος των τελευταίων απωλειών, σε μία λίγο ως πολύ φυσιολογική αντίδραση των αγορών.

Με την προθεσμιακή της Wall Street να παραπέμπει σε «άνοιγμα» από καλύτερες τιμές -μετά το χθεσινό sell off-, στη Φρανκφούρτη ο DAX από τις 13.549 αντέδρασε έως τις 13.578 μονάδες, δίνοντας το έναυσμα για ανάλογη αρχή και στο ΧΑΑ. Από τις 859 για τον ΓΔ έως 10 μονάδες υψηλότερα, με αιχμή συγκεκριμένα τραπεζικά και blue chips.

Οι πρώτες εντολές από την πλευρά των αγοραστών επικεντρώθηκαν σε Εθνική, Coca Cola, για να ακολουθήσουν Mytilineos, ΟΠΑΠ και σταδιακά Alpha Bank, Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια στη λογική της προεξόφλησης.

Παράλληλα αντισταθμίστηκαν οι όποιες απώλειες από τη διόρθωση της μετοχής του ΟΤΕ έως τα 17,60 ευρώ, ενώ έκπληξη προκάλεσαν συναλλαγές έως 6,21% υψηλότερα, στα 13 ευρώ, στον τίτλο της ΤΙΤΑΝ.

Από τις 583 στις 590 μονάδες ο ΔΤΡ, με την Εθνική μακράν ισχυρότερη τασικά με εντολές στα 3,44-3,501 ευρώ, προφανώς προσβλέποντας στην αναθεώρηση των δεικτών MSCI (βράδυ Πέμπτης).

Στα 18,40-18,60 έως 3,06% η Coca Cola, εν αναμονή των στοιχείων πωλήσεων τριμήνου, ενώ την ίδια μέρα -πριν την συνεδρίαση- ανακοινώνει οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου ο ΟΤΕ. Στα 17,60-17,88 η μετοχή.

Αυξημένες συναλλαγές σε Mytilineos (16,38), ΟΠΑΠ (13,44), Motor Oil (15,76), ΕΛΠΕ (7,02) κ.α., με τον FTSE25 από τις 2.069 περί τις 30 μονάδες υψηλότερα.

Τεχνικά η -μέχρι τώρα- κίνηση, απόλυτα ενταγμένη σε πλαίσιο ανοδικής διόρθωσης αγοράς που υποχωρεί, πραγματοποιείται με ικανοποιητικές συναλλαγές (12,9 εκατ. στις 11:15), που πιθανόν να αυξηθούν σήμερα-Πέμπτη σε μετοχές ενδιαφέροντος MSCI. Το rebalancing (31/5) θα ενεργοποιήσει σταδιακά εισροές-εκροές σε συγκεκριμένα χαρτιά.

Στην εξέλιξη της συνεδρίασης οι αγοραστές ανοίγονται περισσότερο σε ευρύτερο μέρος του ταμπλό, με αποτέλεσμα να υπερτερούν σε 65 μετοχές, έναντι 15 που πλεονεκτούν οι πωλητές.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v