Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ισχυρό ριμπάουντ με χορηγία MSCI

Ισχυρά κέρδη για Εθνική Τράπεζα και Mytilineos μετά την ένταξη στον MSCI, άνοδος και για Jumbo. Κινείται για να σπάσει το πολυήμερο πτωτικό σερί ο τραπεζικός κλάδος, με βοήθεια από το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές.

Χρηματιστήριο: Ισχυρό ριμπάουντ με χορηγία MSCI

Θεαματικό «γύρισμα» στα ευρωπαϊκά, «ξέσπασμα» των αγοραστών στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Στην τελευταία συνεδρίαση μίας εξαιρετικά επίπονης εβδομάδας, οι long βγαίνουν μπροστά με οδηγό
την προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης.

Ισχυρή ανοδική διόρθωση στο χρηματιστήριό μας, με συνοπτικές διαδικασίες η επαναφορά προς τις 870 μονάδες. Με εσπευσμένες εντολές αγοράς, κυρίως σε Εθνική και Mytilineos, δεν χρειάστηκαν καν 5' για να «γράψει» 2% plus για τον Γενικό Δείκτη.

Με εισροές στις δύο μετοχές που εισέρχονται στον δείκτη MSCI Greece Standard αλλά και εντολές -μέσω Λονδίνου- στην Coca Cola, η μεν Εθνική αντέδρασε έως τα 3,441, η δε Mytilineos έως τα 16,74 ενώ στην τρίτη οι αγοραστές έφθασαν έως τα 20,44 ευρώ.

Πάνω από τις 570 (5,15%) ο ΔΤΡ, ο FTSE25 προς τις 2.100 (3,22%) και ο FTMidCap στις 1.390 (1,57%) καθώς η διάχυση του ενδιαφέροντος πολύ γρήγορα επεκτάθηκε σε ευρύτερο μέρος του χρηματιστηριακού ταμπλό.

Ενδεικτικός ο τζίρος των 15 εκατ. ευρώ -στα πρώτα 30'-, θυμίζοντας πως ο μέσος ημερήσιος όρος διαμορφωνόταν (μέχρι και χθες) στα 98 εκατ. ευρώ. Στοιχείο που παραπέμπει σε «άδειασμα» θέσεων αλλά και αγορές στη διάρκεια της ισχυρής διόρθωσης, με αποτέλεσμα η τάση για τον ΓΔ να ξαναγυρίζει σε θετική, σε διάστημα εβδομάδας.

Ανάλογο γύρισμα και για τον δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, ενώ για τον τραπεζικό οι μέχρι και χθες μεγαλύτερες απώλειες περιορίζονταν στο 1,48%, δίνοντας πλεονέκτημα (premium) στα blue chips έναντι των τραπεζικών.

Πέραν των Εθνικής, Mytilineos, Coca Cola, αυξημένες συναλλαγές γίνονται σε μετοχές των ΟΠΑΠ (13,36), Alpha Bank (0,9378), ΔΕΗ (1,48), Eurobank (0,9102), OTE (18,12) κ.α.

Ενδεικτικό του κλίματος, οι 69 μετοχές με θετικό πρόσημο έναντι μόλις 8 με αρνητικό. Εικόνα συνεδρίασης λίγο μετά τις 11:00 εντελώς διαφορετική με τη χθεσινή, με τις συναλλαγές σε υψηλά επίπεδα.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v