Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Στόχος για τους long η προσέγγιση των 880 μονάδων

Η ανάκαμψη στις διεθνείς αγορές, ευκαιρία για ανάκτηση μέρους των σημαντικών απωλειών που προηγήθηκαν, με τα συνεχή sell-off από Νέα Υόρκη έως Φρανκφούρτη. Σε MSCI, οικονομικά αποτελέσματα και παρουσίαση εταιρειών στους θεσμικούς η προσοχή.

Χρηματιστήριο: Στόχος για τους long η προσέγγιση των 880 μονάδων

Επάνοδος αγοραστών στη Wall Street, επαναφορά για τον S&P500 οριακά πάνω από το όριο των 4.000 μονάδων, με αγοραστές νωρίτερα στα χρηματιστήρια της Ασίας, στα ευρωπαϊκά ο DAX από τις 13.534,74 (1,15%) και στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Γενικός Δείκτης από τις 860,85 μονάδες.

Ευκαιρία για τους traders να επιχειρήσουν να ανακτήσουν μέρος των σημαντικών απωλειών που προηγήθηκαν, με τα συνεχή «ξεπουλήματα» από Νέα Υόρκη μέχρι Φρανκφούρτη.

Μένει να φανεί εάν και πώς είναι δυνατός ο συγχρονισμός του χρηματιστηρίου μας με τα ευρωπαϊκά και σταδιακά μετά τις 14:30 με την προθεσμιακή της Νέας Υόρκης.

Συνεδρίαση για γερά νεύρα η χθεσινή -ακόμη μία και πόσες θα ακολουθήσουν-, με αυξημένες εμπορευσιμότητα και συναλλαγές, στοιχείο που παραπέμπει σε προσπάθεια αναδιάταξης δυνάμεων μετά τη σημαντική διόρθωση περίπου 100 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη. Με ανάλογες ισχυρές απώλειες για τραπεζικά χαρτιά και blue chips.

Από τις 577,02 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών, με το χθεσινό υψηλό ημέρας των 593,17 αντίσταση και σημείο αναφοράς, από τη στιγμή που οι επενδυτές θα επιτύχουν την υπέρβασή του.

Η Εθνική στο επίκεντρο, κυρίως λόγω MSCI, με σημαντικές συναλλαγές όλες αυτές τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Στα 3,369 ευρώ, με απώλειες 7,60% στην εβδομάδα αλλά με κέρδη 14,90% από την αρχή του έτους, αποτελεί ένα από τα στοιχήματα προτεραιότητας, κυρίως για τους traders.

Το βράδυ της Πέμπτης οι ανακοινώσεις του MSCI, με πολύ πιθανή τη συντήρηση ή και ενίσχυση των συναλλαγών, ανάλογα με την προεξόφληση σήμερα-αύριο και το όποιο αποτέλεσμα την Παρασκευή.
Επίσης αύριο η ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων για Πειραιώς, ΟTΕ και στοιχείων πωλήσεων για Coca Cola.

Μία τραπεζική, ενδεικτική της τάσης στον κλάδο και δύο «βαριά» χαρτιά στη διαμόρφωση της επενδυτικής τακτικής αλλά και της διακύμανσης των βασικών δεικτών.

Σε MSCI, οικονομικά αποτελέσματα και παρουσίαση εταιρειών στους θεσμικούς η προσοχή, με τα Πλαστικά Θράκης να έχουν σήμερα σειρά. Παρουσίαση με εύλογο ενδιαφέρον λόγω της αρχικά θεαματικής πορείας της εισηγμένης και της απογοητευτικής που ακολούθησε.

Τεχνικά προέχει η επιβεβαίωση περιοχών, όπως των 850 για τον ΓΔ και των 560 μονάδων για τον ΔΤΡ ως στηρίξεων.

Στο θετικό ενδεχόμενο -προσώρας το επικρατέστερο-, ζητούμενη για τους long είναι η προσέγγιση προς τις 880 και 600 μονάδες αντίστοιχα, Τετάρτη-Πέμπτη.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v