Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Διαχείριση» της πτώσης στο Χρηματιστήριο

Σε χαμηλότερα επίπεδα ο Γενικός Δείκτης, με μικρότερες απώλειες έναντι των ευρωαγορών. Ρευστοποιήσεις στις τραπεζικές μετοχές, αγοραστές σε blue chips, βοήθειες από τα εταιρικά αποτελέσματα και τις προσδοκίες για MSCI.

«Διαχείριση» της πτώσης στο Χρηματιστήριο

Σε διόρθωση τα ευρωπαϊκά, μικρότερες οι απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αναταράξεις στις αγορές
συναλλάγματος.

Απώλειες έως και 2,25% νωρίτερα για τον DAX στη Φρανκφούρτη, μικρότερες για τον ΓΔ στην Αθήνα, καθώς το ελληνικό χρηματιστήριο προηγήθηκε -από χθες- της διόρθωσης της Νέας Υόρκης, ημέρα που ενισχύθηκαν τα ευρωπαϊκά.

Αλλη μία -πολλοστή- συνεδρίαση με μεταβλητότητα στις αγορές -κυρίως μετοχών-, με τη συναλλαγματική να ακολουθεί σήμερα με σημαντική διολίσθηση του ευρώ στο 1,045 από 1,053 έναντι του δολαρίου.

Από τις 855,34 μονάδες για τον ΓΔ το «άνοιγμα» της συνεδρίασης, με τους επενδυτές να γνωρίζουν τα οικονομικά αποτελέσματα ισχυρών ομίλων, γεγονός που συνέβαλε στην ψύχραιμη διαχείριση στα πρώτα, δύσκολα, 5'-10', οπότε η αγορά διόρθωσε χαμηλότερα των 850, στις 847,22 μονάδες.

Από τις 10:45 ενεργοποιήθηκαν εντολές αγοράς σε «βαριά» χαρτιά, εναλλάξ σε Coca Cola, OTE, Jumbo, δευτερευόντως σε Sarantis, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, με αποτέλεσμα την άμβλυνση μέρους των πιέσεων σε τραπεζικές μετοχές, στην πλειονότητα των blue chips και πολλά mid caps.

Με συνέχεια ρευστοποιήσεων στις τραπεζικές, ο κλαδικός δείκτης διόρθωσε προς τις 555 μονάδες, με την Πειραιώς να υποχωρεί έως το 1,21 ευρώ. Ο όμιλος ανακοίνωσε τα αποτελέσματα πριν τη συνεδρίαση.

Εως τις 2.034 ο FTSE25, αλλά με αγορές σε 2-3 βαριά χαρτιά η αντίδραση προς τις 2.055 (-0,79%), με ΟΤΕ, Coca Cola, ΤΙΤΑΝ, Ελληνικά Πετρέλαια στο επίκεντρο. Κυρίως όμως στη μετοχή του Οργανισμού, με εντολές στα 17,50-18,03 ευρώ και θετικό πρόσημο πριν λίγο.

Στα 18,72 (0,15%) η Coca Cola, στα 7,11 (0,42%) τα ΕΛΠΕ, στα 14,50 (1,47%) η Jumbo, με τη μετοχή να αποτελεί «στοίχημα» για την παραμονή ή όχι στον MSCI Greece Standard.

Σήμερα το βράδυ η ανακοίνωση της MSCI, εύλογο το ενδιαφέρον για το περιεχόμενό της.

Στα 14,2 εκατ. ο τζίρος, με τη συμπλήρωση μίας ώρας συνεδρίασης, σε Alpha Bank, ETE, OTE, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ ο μεγαλύτερος. Και στις 14/74 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με Τεχνική Ολυμπιακή, Intrakat, Πλαίσιο να διασώζονται από τα mid caps.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v